Bondarenko ei tulnud vigastuse tõttu maadlema ning üksinda võitlusväljal seisnud Padar pidi tegema vaid kummarduse mõttelisele vastasele, enne kui võis võidu märgiks käed tõsta, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Natukene on kahju, et finaalis ei saanud maadelda," tõdes seitsmendat korda MK-etapil triumfeerinud 30-aastane Padar.

„Tahtnuks ikka ausalt võidu välja teenida, mitte tänu vastase vigastusele."

Padar pidi esikoha saavutamiseks võitma vaid kaks matši - avaringis alistas ta põnevas ja raskes heitluses viimasel absoluutkaalu MM-il pronksi teeninud poolaka Grzegorz Eiteli, seejärel Iisraeli esindaja Zohar Asafi.

„Midagi pole teha - Tallinna MK-etapp ei leia judokalendris väärilist kohta, sest see peetakse nii vähe aega pärast EM-i, kui hooaja esimene kõrghetk on möödas, aga MM-ini jääb veel piisavalt palju aega," nentis Padar.

„Seda just raskekaalu vaadates, näiteks mullu tuli siia vaid kuus raskekaallast, rekord on aga 11 meest."

Nüüd tuli Padarli koduetapil rinda pista kaheksa rivaaliga, kellest ainult viis olid väliskülalised.

„MK-etapid on tasemelt nii erinevad," selgitas Eesti vägilane. „Kolm kuud tagasi Varssavis tuli kohale 31 meest ning pidin kolmanda koha teenimiseks pidama viis matši..."

Augusti lõpus Hollandis toimuvaks MM-iks valmistuva Padari järgmine etteaste leiab aset juulis Saksamaa lahtistel meistrivõistlustel, mis tõotab kujuneda hoopis kõrgetasemelisemaks kui Tallinna MK-etapp.

„Kuna siis jääb MM-ni vaid natukene üle kuu aja, on paljudel tarvis oma võimeid kontrollida," selgitas Padar, kes teeb Saksamaal viimase võistluse enne Rotterdami MM-i.

Padaril, kes pidi aastaid kahekordse olümpiapronksi Indrek Pertelsoni varjus kannatlikult oma tundi ootama, tuleb varsti hakata tõsiselt tõrjuma koduste noorte rivaalide pealetungi.

Seda lubab eeldada tänavu gümnaasiumi lõpetava 18-aastase Juhan Mettise eile saavutatud kolmas koht, kelle kiitmisega polnud Euroopa meister kitsi.

„Mettisega olnuks huvitav maadelda," tunnustas Padar pronksimatšis efektse ipponiga Asafi selili pannud kaasmaalast. „Ta on arenenud ja temas on eeldusi, et tõusta rahvusvahelise klassi judokaks. Koos Jaan Angerjärvega moodustavad nad seljataga arvestatava löögirusika."

Mettis, kes on Padariga seni vaid korra maadelnud, kui kaotas mullu Eesti klubide karikavõistlusel, kahetses, et Eesti esinumbriga jäi seekord duell pidamata.

„Tuttavad juba ütlesid, et sul jäi sajandi matš Padariga pidamata," tähendas avaringis Bondarenkole alla jäänud Mettis.

„Kahju - mul oli võimalus, kuid ise rikkusin kõik ära. Treeneridki rääkisid, et mu koht pidanuks olema finaalis," lisas tänavu juunioride EM-il ja MM-il medalit püüdev noorsportlane.

Budõlin ütles hüvasti

Padar jätkab MM-iks valmistumist Eesti koondise treeninglaagris Tartus ja Võrus. „Praegu käib tõsine töötegemine," lausus ta.

„Äsja lõppenud Pärnu-laagris piitsutasin end nädala jooksul päris raskete koormustega ja veel reedel polnud mingit võistlustunnet. MK-etapil matile tulles tekkis see muidugi taas. Et avakohtumine poolakaga nii raskeks kujunes, pa­nen selle arvele, et ma pole mees, kes läheb kohe vastast tükkideks rebima. Lähen ikka matš-matšilt edasi."

Padar kaalus eile 141,3 kilo - nii raskena polegi ta veel võistelnud! - mistõttu hiiglasel nappis võrreldes aprillikuise EM-iga kiirust.

„Võistluskaalu püüan hoida kindlalt alla 140 kilo," selgitas judoka. „Aga sellele, kui palju ma kaalun jaanipäeva seitsmendal tunnil, ei tahaks muidugi mõeldagi," lisas ta naerdes.

Padari ja Mettise kõrval tõi Eestile kolmanda pjedestaalikoha Künter Rothberg, kes oli laupäeval kehakaalus kuni 66 kg teine. Kodune MK-etapp jäi tippspordis viimaseks kehakaalus kuni 90 kg avaringis kaotanud Aleksei Budõlinile.