Maailma tippudest teevad Riias kaasa Ukraina esinumber Vassili Ivantšuk (maailma 14.), Läti esinumber Aleksei Širov (maailma 35.), Tšehhi esinumber David Navara (maailma 50.), Valgevene esinumber Sergei Žigalko (maailma 79.), venelane Vladimir Malahhov (maailma 30.), hollandlane Loek van Wely (maailma 62.) ja veel mitu mõttemeistrit, kes malehuvilistele põhjalikumat tutvustamist ei vaja.

Sedavõrd autoriteetses seltskonnas tegi nooruke Ottomar Ladva turniiri avapäeval lausa unelmate etteaste – avavoorus alistas 18-aastase venelase Vladimir Fedossejevi, kes hiljutisel EM-il pälvis kolmanda koha ning kelle reiting on Ladva omast 300 punkti võrra kõrgem. Teises voorus viigistas Ladva Leedu paremuselt teise maletaja Sarunas Sulskisega, seejärel aga sai jagu ukrainlasest Andrei Sumetsist ja neljandas voorus mustade malenditega mängides ka oma viimase aja treenerist Jaan Ehlvestist endast. Avapäeva lõpuks ehk nelja vooru järel oli 3,5 punkti kogunud Ladva 67 osaleja seas kolmandal kohal !

Hästi alustas ka Kaido Külaots, kes kogus avapäeval neljast võimalikust 3 punkti. Jaan Ehlvestil oli 2,5 ja Tšukavinil 1 punkt.

Täna on juba peetud viies mänguvoor, mis meie maletajatele kahjuks kõige edukamaks ei osutunud. Ladva kaotas mustadega mängides Saksamaad esindavale suurmeistrile Daniel Fridmanile. Kaotuse said kirja ka Ehlvest ja Tšukavin, vaid Külaotsal (kõik neli pidid viiendas voorus mängima mustade malenditega) õnnestus teenida tugeva venelase Jevgeni Aleksejevi vastu viik.

Kuuendas voorus sai Kaido Külaots aga suurepärase võidu, alistades mustadega mängides Tšehhi tippmaletaja David Navara. Võidukad olid ka Ehlvest ja Tšukavin. Ladva viigistas. Kuue vooru järel on Külaots 5., Ladva 8. ja Ehlvest 29. kohal.

Kuue vooru järel juhib turniiri Vassili Ivantšuk, kes jätkab ainsana täiseduga. Järgnevad van Wely ja Malahhov.