Delfi TV poolt üle kantud võistlustel teenis naiste arvestuses esikoha vaid 16-aastane brasiillanna Pamela Rosa (parim tulemus 80,33) , esikolmikus järgnesid talle Lacey Baker ja Vanessa Torres (mõlemad 79,66, Bakerile tõi paremuse teine tulemus mis oli 77,66, Torresel aga 70,66).

Meeste arvestuses teenis kulla 21-aastane ameeriklane Nyjah Huston, kes on varasemalt suvistelt X-Mängudelt teeninud juba kuus esikohta. Hustoni parimaks tulemuseks jäi 86,66.

Ameeriklase selja taga teenis hõbeda Shane O'Neill (85,66), pronksile tuli Luan Oliveira (82,00).

Vaata ülekannet täispikkuses:

Enne võistluseid:

Mullu septembris sai rulasõit maailmas suure tunnustuse osaliseks, kui pääses 2020. aasta Tokyo olümpia viie uue ala hulka.

Tutvustame teile naiste- ja meeste tänavasõidu favoriite, kellest nii mõnigi on ka Eesti publiku silme alt läbi käinud.

Esmalt naistest. Brasiillanna Leticia Bufoni nime olete näinud ilmselt spordiportaalide melurubriigist, sest 22-aastane piiga poseeris eelmisel aastal ESPN-i ajakirja Body Issue numbrile porgandpaljalt, ainsaks aksessuaariks vaid rula.

Suvistel Aspeni X-Mängudel 2015. aastal jäi ta napilt poodiumilt välja, kuid mitte tulemused pole need, mis ta rulamaailmas ikooniliseks on teinud. Ta on üldse esimene naisrulataja kes The Skateboard Mag ajakirja esikaanele pääsenud ning esimene naisproff, kellega Nike Skateboard Team on lepingu sõlminud. Brasiilias on tal oma teleseriaal nimega "Leticia Let's Go."

2014. aastal käis Bufoni ka Simple Sessionil, kus sai kvalifikatsioonis 77 rulataja seas 22. koha ning oli poolfinaalis 28 osaleja seas 27. .

Bufonile pakuvad konkurentsi tema 16-aastane kaasmaalane Pamela Rosa, 25-aastane ameerikanna Lacey Baker (2014. aasta Aspeni mängude võitja), neljakordne X-Mängude medalivõitja Alexis Sablone, 15-aastane 2013. aasta hõbemedalist Alana Smith ja kaks medalit võitnud X-Mängude veteran Vanessa Torres.

Meeste tänavasõidu osalejate nimekiri on tervelt 11-liikmeline. Eesti publikule peaks olema tuttavam kahel Simple Sessionil osalenud Ryan Sheckleri (2011. aasta Simple Sessioni võitja, 2014. aastal viies) nimi - ameeriklane, kes tuli 13-aastasena ajaloo noorimaks X-Mängude kuldmedalivõitjaks ning noppinud kokku 3 kulda, 2 hõbedat ja 2 pronksi.

ESPN-i eelvaates "10 sportlast, keda Oslo X-Mängudel jälgida" soovitatakse silma peal hoida 21-aastasel Nyijah Hustonil, kes võidab pea iga võistluse, kus ta osaleb. Viimasest 7-st tänavasõidu võistlusest on ta võtnud kuus esikohta, X-Mängudelt on mehel ette näidata 10-medaline saak (neist 7 kulda).

Hustoni stiilinäide eilsest trennist:

Nyjah Huston is nasty! #XGamesOslo pic.twitter.com/VJJHQ4OZbK
— X Games (@XGames) February 24, 2016

Kui teie teadmised rulasõidumaailmast piirduvad populaarse videomänguga "Tony Hawk's" Pro Skater" ning teised nimed suurt midagi ei ütle, siis tänasest õhtust leidub ka teile üks soosik - Hawkide pere lippu hoiab kõrgel rulalegendi 23-aastane poeg Riley Hawk, kes osaleb tänavu alles oma teistel X-Mängudel. Medalisaldo on tal veel avamata.

Medalivõitjatest on veel meeste stardinimekirjas brasiillane Luan Oliveira (2 medalit) ning ameeriklased Curren Caples (3 medalit) ja Alec Majerus (1 medal).