Ühtalsi on võistluse näol tegemist Eesti karikavõistluse 4. etapiga paadiklassidele Monotüüp XV, Ice-Optimist ja DN. Eesti sportlastele pakuvad konkurentsi purjetajad Lätist, Rootsist ja Poolast.

Esimesel päeval toimus igas paadiklassis viis sõitu. Eestlased on alustanud väga edukalt, olles kõikides võistlusklassides liidrikohal - Ice-Optimist klassis Lisbeth Taggu (Pärnu Jahtklubi), DN-klassis Argo Vooremaa (Kalevi Jahtklubi) ning Monotüüp XV klassis Olev Oolup (Jahtklubi Dago).

Juba möödunud nädalavahetuseks kavandatud võistlus jäi sobimatute ilmaolude ja jäätingimuste tõttu toimumata. Käesolev nädal tõi aga kaasa head uudised ning täna pakkus Saaremaa merejää Eesti meistirivõistluste läbiviimiseks absoluutselt ideaalseid tingimusi ning korralik tuul lõi purjekatele kõik eeldused kiirusteks kuni 100 km/h.

Homme hommikupoolkul algab võistluste teine ja viimane päev. Sarnaselt tänasele on igas grupis kavas teha viis sõitu.

Erik von Holsti Karikavõistlustega meenutatakse Monotüüp-XV jääpurjekaklassi konstrueerijat Erik von Holsti. Erik von Holst sündis 30. augustil 1894 aastal Vaivara vallas baltisakslaste perekonda. Ta oli kuulus purjetaja ja jahtide konstrueerija, kes esindas purjetajana Eestit Olümpiajoll klassis 1936. aastal toimunud suveolümpiamängudel. Kõige kuulsam tema poolt konstrueeritud jääpurjekaklass Monotüüp-XV (1932.a) on aktiivselt tegev klass ka tänapäeval.