„Orienteerumise eripära on see, et hoitakse pikalt saladuses, kus võistlus täpselt toimub. See on vältimaks, et sportlane teaks, mis teda täpselt ees ootab,“ sõnas orienteerumise maailmameistrivõistluste peakorraldaja Markus Puusepp. „Täna, aasta enne võistluste toimumist, saame natuke saladuseloori kergitada.“

„Individuaalne sprindivõistlus toimub Tartus ja sprinditeade Viljandis. Tavaraja võistlus, mis on ligi pooleteise tunnine katsumus, toimub Rõuges. Viimased kaks päeva, lühirada ja teade, toimuvad Nõo vallas Vitipalus, mis on paljudele tuntud ka kui Tartu maratoni viimaste tõusude lõik,“ ütles Puusepp.

Eesti sportlastele annavad kodumaastikud eelise, kuid üksnes sellele ei saa lootma jääda. „Kindlasti on Eesti orienteerujatele maastiku tundmine eelis, kuid ega tipus midagi niisama ära anta. Ettevalmistus tuleb tavapärane,“ sõnas Lauri Sild.

„Eestis on maastiku läbitavus keskmisest tihedam ja aeglasem. Siin puuduvad ka kivid ja kaljud, mida mujal maailmas on oluliselt rohkem. Välisvõistlejatele, kes on harjunud veidi teistsugusel maastikul orienteeruma, võib see probleeme tekitada,“ selgitas ta.

Eesti parima naisorienteeruja Evely Kaasiku sõnul pöörab ta järgmist aastat silmas pidades tähelepanu vaimsele tugevusele: „Minu puhul on kindlasti väga oluline vaimne ettevalmistus. Kodus toimuval võistlusel on tähelepanu suurem ja ka endal on ootused mõnevõrra suuremad.“

„Meil on mitmeid lootustandvaid sportlasi ja maailmameistrivõistlused on suurepäraseks võimaluseks ennast realiseerida. Korraldajatena ootame kindlasti ka medalit,» ütles Eesti orienteerumisliidu juhatuse liige Sixten Sild

Orienteerumise maailmameistrivõistlustel osalevad 40-50 riigi koondised kõikidelt mandritelt ning viimati Šotimaal toimunud MMi alusel oodatakse televisiooni otseülekannete näitamist kümnes riigis Põhjamaadest USAni. Võistlusradade planeering ning tänapäevane tehnika lubavad ka pealtvaatajail võistlusi kohapeal mugavalt suurelt ekraanilt jälgida.

MMi ametlik võistluskeskus asub Tartus, kus lisaks sprindile toimuvad erinevad kõrvalüritused, tseremooniad ja kultuuriprogramm.

Orienteerumise maailmameistrivõistlusi toetavad EAS, Kolmeks, Standard, SsangYong, Topauto, Hekotek, Hertz, Värska Originaal, ACE Logistics, kommunikatsioonibüroo Verba, Civitta, Printcenter ja DNB.