Selged favoriidid olid teatejooksudes eelmiselgi aastal kulla võitnud Eesti Kaitsejõudude Spordiklubi ja OK Võru I naiskond, ent kõikide teiste medalite peale oli oodata tihedat rebimist.

Meeste teatejooksus pakkus avavahetuses teistele jooksijatele konkurentsi mitmekordne maailmameistel norralane Olav Lundanes. Kuigi raja esimesel poolel liikusid võimsas tempos OK Ilves ja OK Võru esindustiimid, siis ei läinud pikalt aega, kui lühiraja Eesti meister Timo Sild (EKJ SK) pani oma paremuse maksma. Vahetusalasse saabus esimesena Sild, teisena Lundanes (Paimion Rasti) ja kolmandana Kristo Heinmann (OK Ilves).

Teises vahetuses pääses esimesena metsa Sander Vaher (EKJ SK), keda hakkas viie minutilise vahega jälitama viieliikmeline grupp (Ilves, Võru, Kuzmolovo, Tammed ja Rakvere). Liidri osas üllatusi ei juhtunud - EKJ SK suuredas oma edu veelgi. Teisel ja kolmandal kohal tulid vahetusse Andres Saetalu (Tammed) ja Oliver Kütt (Ilves), kellele järgnes pool minutit hiljem Priit Randman (Rakvere). OK Võru ja Kuzmolovo olid medalist jäänud selleks hetkeks enam kui kahe ja poole minuti kaugusele.

Kolmandas vahetuses kindlustas kontrollitud jooksuga Eesti meistritiitli EKJ SK-le Lauri Sild. Hea jooksu teinud Kenny Kivikas (OK Ilves) vähendas liidriga vahet, ent pidi seekord parimale meeskonnale kolme minutiga alla vanduma. Pronksi võitles välja Saue Tammedele Andreas Kraas.

Meeste esikolmik:

1. EKJ SK (Timo Sild, Sander Vaher, Lauri Sild)
2. OK Ilves (Kristo Henmann, Oliver Kütt, Kenny Kivikas) +2.56
3. Saue Tammed (Reimo Liiv, Andres Saetalu, Andreas Kraas) +7.01

Naiste esimesest vahetusest saabus liidrina tagasi Laura Joonas (Võru I), kes edestas järgmisi ligi minutiga. Teise ja kolmandana lõpetasid avavahetuse Kerstin Uiboupin (Võru II) ja Margit Zimmermann (Kape).

Teises vahetuses suurendas OK Võru esindusnaiskond oma edu veelgi. Enam kui viieminutilise vahega saabus teist vahetust üle andma Eleri Hirv. Võru esindusvõistkonna lähimate jälitajatena jõudis paarirakendina pärale Triinu Rooni (SK 100 üks) ja Eva-Maria Truusalu (Võru II).

Kolmandas vahetuses vormistas Võru esindusnaiskonnale võidu Marianne Haug, ent ülejäänud medalid otsustati alles finišisirgel. SK 100 üks esindaja soomlane Outi Hytönen edestas Võru II värve esindanud sakslast Arnatraut Götschi vähem kui sekundiga.

Naiste esikolmik:

1. OK Võru I (Laura Joonas, Eleri Hirv, Marianne Haug)
2. SK 100 üks (Piibe Tammemäe, Triinu Rooni, Outi Hytönen) +3.12
3. OK Võru II (Kerstin Uiboupon, Eva-Maria Truusalu, Arnatraut Götsch) +3.13