Veteranide orienteerumise maailmameistrivõistlused korraldab mittetulundusühing Spordiklubi 100 ning Eestimaa võimlemispeo „Hingelind“ mittetulundusühing Eesti Spordiselts Kalev. Veteranide orienteerumise maailmameistrivõistlused toimuvad 5. kuni 14. augustini 2016 ning Eestimaa võimlemispidu „Hingelind“ 27. juunist kuni 2. juulini 2016.

Tasuta sõidu õigust tõendavaks tunnuseks on mittetulundusühingu Spordiklubi 100 poolt igale võistlejale väljastatud rinnanumber ja teenindavale personalile väljastatud rinnakaardid ning võimlemispeo puhul igale üritusel osalejale mittetulundusühingu Eesti Spordiselts Kalev poolt väljastatud käepael.

Tallinna linnavalitsus võib anda olulise rahvusvahelise või kohaliku omavalitsuse tähtsusega üritusel osalejatele ühekordselt ja lühiajaliselt sõidusoodustuse.

Veteranide orienteerumise maailmameistrivõistlustel osalevad veteranid vanuses 35 – 95 aastat paljudest riikidest üle maailma. Võistlejate arvuks on planeeritud 4500 – 5000. Võistluskeskusteks on linnasüdames asuvad Vabaduse väljak ja Kadrioru park, kuhu liikumisel soovitakse kasutada ühistransporti. Ürituse korraldaja väljastab igale võistlejale rinnale kinnitatava võistlusnumbri ja teenindavale personalile kaelakaardid, mille ettenäitamisel võimaldatakse tasuta ühistranspordi kasutamine Tallinnas 5.–14. augustil 2016.

2. juulil Tallinnas Kalevi Keskstaadionil toimuval V Eestimaa võimlemispeol „Hingelind“ osaleb umbes 5000 võimlemisharrastajat ja tantsijat koos erinevate laulusolistide, ansamblite ja lastekooriga. Lisaks kahele staadionietendusele toimuvad tänavaesinemised Vabaduse väljakul ja Viru Keskuses. Ürituse korraldaja väljastab igale üritusel osalejale käepaela, kus on ürituse ja osaleja nimed ning lisainfo. Nende ettenäitamisel võimaldatakse tasuta ühistranspordi kasutamine Tallinnas 27. juunist 2. juulini 2016.