"Täna, 3. augustil oleks olnud Luke'i 32. sünnipäev," algas postitus. "Perekonnana saame lõpuks anda Luke'le üle viimase kingi, milleks on tõde - tema surma põhjus."

"Tema ootamatu surm šokeeris kogu kulturismi kommuuni. Ühtegi ametlikku surmapõhjust ei avalikustatud, mille tulemusena hakkasid ringlema spekulatsioonid ja kuulujutud. Sellised postitused, arutelud ja kommentaarid on põhjustanud meile ebavajalikku lisavalu," jätkasid pereliikmed ühises avalduses. "Luke oli tõusev staar, keda paljud pidasid tulevaseks Mr. Olympiaks."

"Kulturismi tööstus on äärmiselt edukas ja tulu toov. Teistel spordialadel on üheks eelduseks, et sportlased püsivad suurepärase tervise juures ning sponsorid ja toetajad aktiivselt aitavad neid sellega. Paraku pole me selliseid asju näinud. On tohutult kahju mõista, et Luke'i peeti vaid veidi enamaks kui üheks ärivõimaluseks. Me palume teil kõigil enda eest hoolitseda. See peaks olema üha relevantsem teadmisega, et kaotasime Luke'i südamerikke, mitte enesetapu tõttu."

Sandoe sai eelmisel aastal Mr. Olympia võistlusel 11. koha, Arnold Classicul tuli Sandoe kolmandaks. Sandoele ennustati suurt tulevikku ning ekspertide hinnangul pidi temast saama sel alal Suurbritannia suurim staar pärast kuuekordset Mr. Olympia võitjat Dorian Yatesi.

Vaid kaks päeva enne surma postitas Sandoe oma Instagrami kontole treeninguvideo. Mees lisas, et tundis ennast fantastiliselt.