Kuni 12 m/s puhuv tuul nõudis Tallinna lahel võistlevatelt purjetajatelt päeva vältel tugevat vormi ja võitlusvalmidust, ning pani enne pühapäevaseid viimaseid sõite paika peamised jõujooned, teatas Eesti Jahtklubide Liit.

Kuna avapäeval esimest sõitu saatnud mõnus, kuni 4 m/s puhuv tuul vaibus järgmise sõidu algusajaks ning teise sõidu pidamiseks jätkus tuult vaid RS:X klassi purjelauduritele ja 470 klassi meeskondadele, on neis klassides peetud kahe päeva jooksul kokku kuus sõitu ning Finn, Laser Standard ja Laser Radial klassides viis võitu.

Meeste RS:X klassis võidutses olümpiaks valmistuv Johannes Ahun (Surfhouse), kes jättis kõigis kuues sõidus oma konkurendid pikalt selja taha ning on praeguseks kogunud 5 punkti. Teisele positsioonile maandus John Kaju (SSK) 10 punktiga, jäädes kõikides sõitudes teiseks. Kolmandat kohta hoiab Lauri Luige (Hawaii Express Purjelauakool), kes on kogunud 23 punkti.

RS:X klassis alla 19-aastaste ning naiste arvestuses oli vankumatu liider Kevin Jakobson (Hawaii Express Purjelauakool) 5 punktiga, kes ühtlasi võidutses juuni keskel Samsung Eesti Karika I etapil noorteklassidele, lüües kõiki konkurente Roomassaare regatil väiksemas Techno 293 purjelauaklassis alla 17-aastaste arvestuses. Teine koht kuulub Kaspar Aasale (Hawaii Express Purjelauakool) 12 punktiga ning kolmandaks tõusis Frank Patrick Haavel (Hawaii Express Purjelauakool) 13 punktiga.

470 klassis juhivad äsja Kieli nädala regatilt pronksmedaliga naasnud õed Marjaliisa Umb ja Elise Umb (PSS Maru), kes on sõitudes kogunud kolm esikohta ja kolm 2. kohta, kokku 7 punkti. Esimest aastat koos sõitvad Kaarel Kruusmägi ja Marko Pomerants (Saaremaa Merispordi Selts / Rein Ottosoni Purjespordikool) on neil kannul 10 punktiga, olles võitnud kaks sõitu. Kolmandad on hetkeseisuga Mart Kivistik ja Taavi Remmel (PK470) 18 punktiga.

Laser Radial klassis asus juhtima Karl-Hannes Tagu (Pärnu Jahtklubi), kes võitis täna kolm sõitu ning on seni kogunud 5 punkti. Teiseks tõusis Anne-Mari Luik (Rein Ottosoni Purjespordikool), kes on tubli sõiduga kogunud 9 punkti. Kolmandal positsioonil on teise päeva lõpul Katri Plooman (Tallinna Jahtklubi) 13 punktiga.

Laser klassis pühkis konkurendid teelt tänased neli sõitu võitnud mullune Samsung karikavõitja Laser-klassis Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool). Alla pole andnud ka teisel kohal olev juunior Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool) 7 punktiga ning kolmandaks tõusnud Patrick Abner (Rein Ottosoni Purjespordikool) 12 punktiga.

Finn klassis, kus võistleb viimaste aastate rekordarv sportlasi, haaras esimese koha samuti mullune karikavõitja Harles Liiv, kes võitis kõik tänased sõidud ning kogus 4 punkti. Teiseks tõusis esimest aastat Finn klassis sõitev Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) 8 punktiga, temale kuulus eelmisel aastal Samsung Eesti karikasarjas Laser klassis kolmas koht. Kolmandal kohal asub Martti Kinkar (Rein Ottosoni Purjespordikool) 12 punktiga.

Viimsi meistrivõistluste regatil osalevad 58 purjetajat 50 alusel. Laser Standard klassis võistleb 10 sportlast, Laser Radial klassis 12 sportlast, Finn klassis 8 sportlast, 470 klassis 8 meeskonda, RS:X meeste klassis 4 sportlast ja RS:X U19 ja naiste klassis 8 sportlast. Pühapäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11, RS:X klassil ja 470 klassil on plaanis pidada üks sõit, Finn, Laser ja Laser Radial klassidel kaks sõitu.

Viimsi meistrivõistluste regati korraldab Rein Ottosoni Purjespordikool koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Samsung Eesti Karikas koosneb kolmest regatist nii noorte- kui olümpiaklassidele. Noorteklassid alustasid Samsung Karikasarja 13.-15. juunil Saaremaal toimunud Roomassaare regatiga, noorte- ja olümpiapurjetajate teine etapp peetakse ühiselt 28.-31. augustil Lohusalus Tallinna Jahtklubi Karikavõistlustel. Olümpiaklasside kolmas etapp sõidetakse 19.-21. septembril Pirital Tallinna nädala regatil ning noorte kolmas etapp toimub 12.-14. septembril Pärnu Sügisregatil.