Kolmapäeval Dresdenis al­gaval 38. maleolümpial sai Eesti meeskond 157 riigi seas 48. ja naiskond 119 konkurendi hulgas 46. asetuse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Seega Eesti nuputõstjailt ei oodata, et nad tähti taevast alla tooksid. „Nii kehvad me ka ei ole, et osalema läheksime. Mängime, kuidas võimed vähegi lubavad,” lausus esimest lauda mängiv suurmeister Kaido Külaots (pildil).

Sportliku poole rõhutamiseks jagas maleliit nuputõstjaile mitte arvuti kõvakettaid teooriaga, vaid spordivarustust, sealhulgas paar eset Pekingi olümpialaste riietusest.

„Male läheb järjest sportlikumaks, olud karmimaks. Dresdenis saab maletaja, kes partiile kas või ühe sekundi hilineb, pikemata nulli,” ütles maleliidu peasekretär Hendrik Olde.

Külaotsal on jalavarjude üle hea meel, sest talle vajaliku numbriga (49!) tosse pole just sageli saada.

Amatöörid olümpial

17-aastane Aleksandr Volodin närvis pole. „Kui kahe aasta eest esimest korda maleolümpial käisin ja neljast partiist pool punkti sain, vaat siis olin närvis. Nüüd tean, mis ees ootab,” selgitas Volodin, kes tuli kiirmales Euroopa noortemeistriks.

Lisaks on meeskonnas Meelis Kanep, Riho Liiva ja Olav Sepp, treener on Venemaa kuulsus Aleksandr Halifman.

„Naiskonnas on üks tudeng, ülejäänud käivad tööl,” lausus Monika Tsõganova. Peale tema maletavad Dresdenis veel Valeria Gansvind, Viktoria Baškite, Leili Pärnpuu ja Tuuli Vahtra.