Seoses olümpiamängudeks valmistumisega tegi valitsus oma otsusega erandi Eesti tippsportlastele, kes saavad Audenteses ja Pärnu sõudebaasis treeninguid jätkata.

„Treenida saavad need sportlased, kes on Eesti Olümpiakomitee (EOK) poolt kantud vastavasse nimekirja. Pragu kuulub sinna umbes 80 sportlast, treenerit ja sparringupartnerit," selgitas EOK peasekretär Siim Sukles. Olümpiaks valmistuvate sportlaste vajaduste väljaselgitamiseks tegid EOK ja alaliidud läbi nädalavahetuse tööd.

Treeningutele lubatakse ainult neid sportlasi, kes on Spordimeditsiini sihtasutuse inimeste poolt kontrollitud ning terveteks tunnistatud. Ühtlasi hoiti treeningutele lubatavate sportlaste nimekiri üsna kitsas.

Seoses Eestis kehtestatud eriolukorraga, on avalikud spordisaalid ja ujulad suletud. Paljud sportlased on suundunud treenima vabasse loodusesse, kus saab panna rõhku üldkehalisele ettevalmistusele.

Tokyo olümpiamängud peaksid toimuma 24. juulist kuni 9. augustini. Jaapani valitsus ja mängude korraldajad on viimaste päevade jooksul korduvalt kinnitanud, et mängud toimuvad plaanitud kuupäevadel.