„Tänase otsusega kinnitame ametlikult Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele, et Eesti osaleb 2016.a. olümpiamängudel – suurimal ja oluliseimal spordisündmusel maailmas. Usun ja loodan, et Eesti sportlased esinevad Rio de Janeiros väärikalt ja tulemuslikult,“ ütles Seli ja lisas: „Iga olümpiamängudel osalev Eesti sportlane võistleb seal lisaks oma unistuste ja eesmärkide täitumise nimel ka terve Eesti eest!“.

Kümme kuud enne olümpiamängude algust on Riosse kvalifitseerunud kokku 16 Eesti sportlast. EOK spordidirektori Martti Raju sõnul on senine kvalifitseerunute arv igati ootuspärane. „Eks uusi koondislasi tuleb vaikselt ikka järjest juurde. Osavõtu normidega aladel saab norme täita kuni suveni, toimumata on veel paljud kvalifikatsioonivõistlused. Alates uue aasta algusest hakatakse järjest lukku lööma ka nende alade nimekirjasid, kus OMile pääsejad selgitatakse välja reitingutabelite alusel,“ rääkis Raju ja lisas, „ Suurtes piirides nimetatud kolme süsteemiga kõik OMil võistlevad sportlast välja selgitataksegi – sõltuvalt alast võetakse aluseks kas kvalifikatsiooninorm, kvalifikatsioonivõistlus või reitingutabel.“

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee (www.eok.ee) ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Elion, EMT, ERGO, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf, Silberauto.