1000 meetri distantsil läks Šurmei kindlalt juhtima juba esimesel paarisajal meetril. Tema võiduajaks kujunes 2.41,9.

Teiste kohtade peale käis äge võitlus kuni lõpumeetriteni, hõbedal lõpetas Tõnu Endrekson ning pronksil Alvar Räägel. Lätlane Dairis Adamaitis, Vladimir Latin ning väsimatu Jüri Jaanson hõivasid kohad neljandast kuuendani.

Sündis ka kaks rekordit. Soomlasest sisesõudmise maailmameister Klaus Geiger hoolitses uue tipptulemuse eest nooremate veteranide võistlusklassis. 28-44 aastaste sõidu Alfa uus tippmark on nüüdsest 2.50,7.

Kaisa Pajusalu võidutses ülivõimsalt naiste võistlusklassis ajaga 3.13,7, mis on läbi aegade parim naiste tulemus Alfal.

Osavõturohke meeste vabaklassi parim oli Timo Subert, kellel ei õnnestunud eelmise aasta rekordit korrata, liiga kiire algus maksis kätte.

Noormeeste parim oli narvalane Anton Getts, neiudest Diana Baksyte Leedust. Poiste võistlusklassis võitis tartlane Georg Astok, tüdrukutust Elza Gulbe Lätist.

Showvõistluse pidasid maha võistkond koosseisus Jüri Jaanson ja Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk ning Tõnu Endrekson ja EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. Nii tähistati liidu ja EMT uue sponsorlepingu allkirjastamist.

16. korda toimunud Alfal osales üle 460 sportlase ja harrastaja.