SELL üliõpilasmänge korraldavad kordamööda neli riiki – Soome, Eesti, Läti ja Leedu. Viimati toimusid SELL Tartu Üliõpilasmängud Eestis 2010. aastal.

SELL üliõpilasmängud on ülemaailmselt tuntud suve-universiaadide minimudel kõikidele harrastus-, võistlus- ja tippspordiga tegelevatele üliõpilassportlastele. Eelolevatel mängudel on kavas 13 spordiala: kergejõustik, korvpall, sulgpall, judo, orienteerumine, male, saalihoki, mini-jalgpall, ujumine, võrkpall, lauatennis, jõutõstmine ja maadlus.

"See, et SELL mängud Eestis toimuvad, on kahtlemata asi, mille üle uhke olla," ütles üliõpilasmängude patroon Heiki Nabi, kelle hinnangul on üritus oluliseks väljundiks kõikidele sportlikust elustiilist lugupidavatele tudengitele. "SELL mängudel osalemiseks ei pea olema tippsportlane, aga kahtlemata peab olemas olema tahe väljakutseteks. See tunne, kui valmistud millekski ja paned ennast proovile heade tulemuste nimel, on väärt treenimist ja pingutamist."

Spordiinimesena kinnitab Nabi, et sportimine kuulub tervislike eluviiside juurde ja aitab kaasa tudengite vaimse ja füüsilise töö tasakaalule, mistõttu kutsubki ta tudengeid üles mängudest osa võtma ja toetajaid võistluspaikadesse kaasa elama. "Me peame olema uhked, et selline suur üritus meie riigis toimub," lisas Nabi.

Tartu Üliõpilasmängud 2014 eesmärk on propageerida sportlikku elustiili tudengite seas ning tutvustada Eesti kultuuri maailmas. SELLi mängud on Eesti spordiajaloo üks olulisemaid rahvusvahelisi spordivõistluseid, mis esmakordselt toimusid 1923. aastal Tartus ja Tallinnas.

Kooli saab mängudele registreerida vaid kuni 14. jaanuarini 2014 veebilehel www.sell2014.eu.

Üliõpilasmängud toimuvad 16.-18. maini Tartu linnas. Mänge korraldab Eesti Akadeemiline Spordiliit.