Naiste paatkondadel õnnestus võistluste käigus mitmel päeval kimbutanud tuulevaikuse tõttu pidada planeeritud 13 sõidust vaid kuus.

Õed Marjaliisa ja Elise Umb said kirja kohad 19, 13, 24, 18, 20 ja 3 ning lõpetasid regati 73 punkti (24. koht läks halvima tulemusena mahaarvamisele) ja 15. kohaga. Euroopa riikide arvestuses saadi 13. koht.

Umbide enda sõnul ei ole nad varem selliseid olusid nagu Traunsee järvel ühelgi tiitlivõistlusel kohanud - tuul oli väga muutlik, keeras kuni 180 kraadi ja oli väga ebastabiilne.

"Oma tulemusega oleme rahul. Kuna talvel jäi rahapuudusel viis kuud purjetamise pausi sisse, siis kevadel oli väga raske koheselt teistega, kes talvel treenisid, võrdselt võistelda," rääkisid õed Umbid.

"Suutsime oma kohta üldjärjestuses võrreldes eelmise aastaga parandada. Peab nentima, et meil sel korral polnud ilmselt ka sportlikku õnne. Mitmel korral, kui oli sõidust üle poole sõidetud ja meie olime juhtgrupis, sõit katkestati, kuna tuuleolud sedavõrd muutusid. Viimases sõidus suutsime välja sõita rasketes oludes 3. koha."

Euroopa meistri tiitel läks 19 punktiga Giulia Contile ja Giovanna Micolile Itaaliast. Teisele kohale tulid 22 punktiga Ai Kondo ja Wakako Tabata Jaapanist. Kolmandaks jäid 33 punktiga Jo Aleh ja Olivia Powrie Uus-Meremaalt.

Meeste paatkondadel läks vaatamata tuuleoludele korda sõita ära kuus kvalifikatsioonisõitu ja kaks finaalsõitu.

Võitjaks tulid 38 punktiga jaapanlased Harada Ryunosuke ja Yoshida Yugo. Teine koht läks 43 punkti
kogunud Horvaatia paatkonnale Sime Fantela - Igor Marenic ja kolmas koht sakslastele Lucas Zellmerile ja Heiko Seeligile 57 punktiga. Võistlemas oli 82 paatkonda.