Nimelt räägib ta seal vanadest kahtlastest proovidest, mis pärinesid 2001.-2007. aastast ning millest ta ka oma ülemusi informeeris, kuid mis kunagi välja ei tulnud.

Raamat kannab nime "Den store dopingbløffen" (otsetõlkes "suur dopingubluff") ning Drange viitab nendes paljudele vereproovidele, milles võib kahtlustada dopingu kasutamist, vahendab Iltalehti.

Drange töötas kohalikus antidopinguagentuuris kümme aastat, kuni tema teeneid millegipärast enam ei vajatud.

2007. aastal anti Drangele ülesandeks koostada nn "riiklik vereprofiilide programm". See sisaldas rohkearvulist Norra atleetide dopinguproovide kogumit, kust otsiti ebanormaalseid verenäite ning järgi EPO-st ja veremanipulatsioonist.

Drange pidi üle vaatama ka varasemad proovid alates 2001. aastast ning tihti tuli ette seda, et ta kahtlastest näitudest Norra antidopingukomisjoni pidi informeerima.

"Mitmel korral pidin ma proovi kontrollima kaks või kolm korda, veendumaks, et tulemused ei näita midagi muud kui veredopingu kasutamist," ütles Drange raamatus.

Drange lisas, et kõnealused proovid edastas ta Norra antidopinguagentuuri direktorile Anders Solheimile 2007. aasta oktoobris ning hiljem ka välismaa eksperdile. Polnud kahtlustki, et need proovid andnud sportlased veredopingut on kasutanud.

Siiski pole neid proove avalikustatud, kuna Drange avastust ei peetud toona piisavaks tõestusmaterjaliks. "Informatsioon oli selline, et sellega oli võimatu edasi minna," ütles Drange.

Norra antidopingu juht Anders Solheim ei ole veel Norra meediale raamatu sisu kommenteerinud.