Eesti käsipallikoondis andis 2010. aasta EM-i valikturniiri esimeses kohtumises Norraga külalistele alla avapoolaja viimase 15 minutiga, kui mängust ei saadud mitte ühtegi väravat, kirjutab Eesti Päevaleht.

Veel 14. minutil juhtis jaanuarikuisel EM-il kuuenda koha pälvinud Norra vaid 10:7, kuid siis läksid favoriidid oma teed — nad viskasid kümme väravat, Eesti poolelt tabas ühe seitsme meetri viske Risto Lepp. Esimese poolaja eest saab kiita vaid koondise debütanti Dener Jaanimaad, kes oli kolmel korral resultatiivne. Seevastu norralaste tabamused tulid näiliselt lihtsalt ja kiiresti.

„Oma mänguga jään enam-vähem rahule. Neil õnnestus realiseerida palju kiirrünnakuid, meie rabistasime liialt,” tõdes Jaanimaa, lisades, et võõrustajail ei olnud võidukohustust, küll aga oli soov säilitada soliidne vahe.

Teise poolaja alguses sai Eesti oma mängu oluliselt paremini käima, tagaliinist pommitasid Mait Patrail ja Jaanimaa. Kuid norralased ei andnud sammugi järele. Pärast vaheaega viskas kodumeeskond vastastest isegi rohkem väravaid, aga küllap tundsid külalised juba esimese poolaja järel võidumaitset. Seda võib välja lugeda ka sellest, et norralaste suuremaid staare, võimsa mängu teinud Steianr Ege võeti mängust välja ning väravasuule saadeti Ole Erevik. 

Norra võitis 33:25, eestlaste resultatiivseimana viskas Patrail kaheksa, vastastest kogusid Bjarte Myrhol ja Havard Tvedhen kuus väravat.

Eriauhind publikule

„Kolmel-neljal rünnakul kiirustasime,” analüüsis lagunemise põh­jusi Eesti koondise peatreener Kalmer Musting. „Kuue-seitsmeväravaline vahe lubab veel mängida, aga kui neljal rünnakul järjest kiirustatakse — seejuures üksi lahendus ei õigustanud end –, on raske vahet hoida,” lisas ta.

Teine poolaeg tõestas siiski juhendajale, et tema hoolealused pole papist poisid. „Muidugi saan aru, et nemad võtsid veidi tempot maha, aga meie mäng oli ka läbimõeldum,” kinnitas Musting, kes kiitis samuti Jaanimaad. „Dener mängis oma koha kenasti välja, teda oli platsil näha ja ta õigustab koondisekohta igati,” lausus ta.

Eriauhinna saab aga Põlvasse kogunenud publik — juba pool tundi enne mängu algust oli raske Mesikäpa hallis istekohta leida. Omasid toetati ka siis, kui hea tulemuse lootus oli kustunud. Kümme punkti pealtvaatajatele!

Järgmise kohtumise peab Eesti juba pühapäeval võõrsil Belgiaga.