Sankt-Peterburgi miilitsa kriminaaljälitusosakond algatas profipoksija vastu kriminaalasja, milles teda kahtlustatakse keskmise ulatusega tervisekahjustuse tekitamises, vahendab sport.err.ee

Tegemist on vana kriminaalasja ülessoojendamisega - Valujev sattus võimudega pahuksisse 2006. aastal, kui teda süüdistati kallaletungis Spartaki spordiklubi turvamehele ning talle kehavigastuste tekitamises.

Ametliku versiooni kohaselt sai tüli alguse Valujevi abikaasast, kes oli profipoksija poega viimas spordiklubisse treeningule ning parkis auto klubi ametialale.

Spordiklubi turvamees Juri Borissov sundis väidetavalt jõhkrutsedes ja vägivallaga ähvardades naist autot mujale viima. Abikaasa helistas koheselt Valujevile, kes saabus turvamehega arveid õiendama ning andis Borissovile keretäie.

Kaitsjate väitel oli Valujev löönud turvameest löönud viiel korral, Borissov sai enda sõnul vähemalt paarkümmend hoopi, lõpuks päädis asi päädis kohtus poksimeistrile 30000 rublase trahvi määramisega.

Tänavu suvel tuvastasid arstid endisel turvamehel mitmed vanad vigastused - luumurru ning põrutustest tingitud tüsistused, mille põhjal uus kriminaalasi algatagi. Valujevi kaitsjate sõnul on tegemist absurdse süüdistusega.