Läti suurmeister Normunds Miezis on teisena kogunud 10,5 punkti ja Eesti esimaletaja Kaido Külaots kolmandana 10 punkti.

Handicap süsteemis 32 osalejaga ringsüsteemis turniiril mängiti reedel 8 vooru, tänane päev kujuneb maletajatele tõeliselt pikaks ja pingeliseks katsumuseks – mängitakse koguni 16 vooru ning nii jäävad pühapäevale viimased 7 vooru.

Esimesel päeval jäid turniiri peakorraldaja Urmas Randma sõnul huvitava ja võitlusliku mänguga silma investeerimispankur Olev Schults, meediaekspert Raul Rebane ja samuti võistluse noorim osaleja 14-aastane Henrik Haavamäe. Ka paljud teised maletajad pakkusid nii mõneski partiis kaasaelajatele palju põnevust.

Pühajärve Puhkekeskuses juba kolmeteistkümnendat aasta järjest toimuv kiirmaleturniir toob lisaks tippmaletajatele kohale kultuuritegelased, ajakirjanikud, ärimehed. Küsisime AS Pühajärve Puhkekodu juhatuse liikmelt Kirsti Lambotilt, kas maletajad on ka toredad kliendid?

„Loomulikult on maletajad toredad kliendid! Maletajate hulgas on inimesi väga erinevatelt elualadelt. Nad on igatahes äärmiselt intelligentsed ja huvitavad isiksused. Olen märganud, et tihtipeale tekitab nende kohalolek äratundmisrõõmu ja elevust meie teiste klientide hulgas, kelle meelest on põnev olla Pühajärvel samaaegselt mõne maineka rahvusvahelise suurmeistri, kirjaniku, teatritegelase või muidu tuntud isikuga,“ sõnas Lambot.

Miks Pühajärve Spa ja Puhkekeskus üldse toetab Pühajärvel maleturniiri korraldamist? Lambot: „Pühajärve Spa ja Puhkekeskuse suuromaniku Tiit Vähi soov ja otsus on, et me toetame võimaluste piires Eesti sporti, eelkõige muidugi neid spordialasid ja üritusi, mis seotud ka meie ettevõttega. Nii on Pühajärve Spa ja Puhkekeskus aastaid toetanud suusatamist (Suverulli ja Otepää MK-etappi), toetame praegugi mitut suusatajat. Toetame Pühajärve jooksu ja Tristar 111 triatlonivõistlust, mille võistluskeskused asuvad meie pargis. Ja toetame ka Pühajärve kiirmaleturniiri, mis toimub tänavu tõesti juba 13. Korda meie konverentsikeskuses.“

Traditsioonilisel Pühajärve kiirmaleturniiril on tänavu 32 osalejat. Maletajad on jaotatud tugevusgruppidesse, mis määrab mõtlemisaja pikkuse (näiteks 1. grupi ja 5. grupi suhe on 2:18). Süsteem kus suurmeistril on 2 minutit mõtlemisaega malefanaatiku 18 minuti vastu muudab partiid väga pingeliseks ja üllatusterohkeks.

Tulemusi saab reaalajas jälgida turniiri interneti erilehekülje vahendusel siin, samas toimuvad ka partiide otseülekanded, igast voorust tuuakse huvilisteni kuus põnevat kohtumist.