Seli ei lähe Londonisse mitte kui Eesti Olümpiakomitee president või ärimees Neinar Seli, vaid kui Eesti spordimetseenide esindaja: „Minu poole on pöördunud väga paljud ärimehed sooviga anda oma panus Erika Salumäe medalite Eestisse tagasi toomisesse. Kuna nii paljud minu poole pöördusid, siis tundus loogiline võtta nende ühendaja-vahendaja roll enda peale.“

Seli sõnul ei ole tema asi siinkohal öelda, kes need inimesed on: kui nad soovivad, siis võtavad nad ise sel teemal sõna. Seli toonitab ka, et ei tema ega EOK ei ole kuidagi organiseerinud või koordineerinud oksjonil osaleda soovijaid.

„Ma esindan siiski neid, kes on ise minu poole pöördunud, nii et võib juhtuda, et oksjonil tekib olukord, kus mõne teise eestlasega üksteist üle pakkuma hakkame,“ selgitas ta.

Samuti rõhutab Seli, et ta kuigi ta lendab Londonisse plaaniga Salumäe kaks olümpiakulda ja ratas Eestisse tagasi tuua, puudub oksjoni puhul garantii, et nii ka läheb.

„Oksjonil võib kõike juhtuda ja kui pakkumised absurdselt kõrgeks lähevad, siis olen sunnitud käed üles tõstma. Kuid teen siiski kõik endast oleneva, et Eesti spordiloos nii olulised medalid Eestisse tagasi tuua,“ lisas ta.

Oksjon algab esmaspäeval kell 14 kohaliku aja järgi (kell 16 Eesti aeg).