Seli jaoks on komisjoni esimeheks valituks osutumine küll auasi, kuid tähendab ka vastutusrikast tööd. "Eesti on 2018. aasta esimesel poolaastal EL-i eesistujamaa ning muuhulgas tuleb tegeleda ka spordivaldkonna küsimustega. Minu Euroopa Olümpiakomitee EL-i komisjoni esimeheks valimine annab hea võimaluse olulised teemad selekteerida ja nendega juba tööle hakata," ütles Seli EOK pressiteates.

Euroopa Olümpiakomitee EL-i komisjon on üks olulisemaid Euroopa Liidu spordipoliitika kaasarääkijaid. Komisjon esindab Euroopa Olümpiakomitee ja teiste suuremate Euroopa spordiorganisatsioonide huvisid. EL-i komisjon on ainuke Euroopa Olümpiakomitee komisjon, kus on tööl palgalised töötajad ning mis asub Brüsselis. Euroopa Olümpiakomitee enda peakorter on Roomas, kus tegutsevad ka teised Euroopa Olümpiakomitee komisjonid.

Euroopa Olümpiakomitee on mittetulundusühing, mis koostöös Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Rahvuslike Olümpiakomiteede Ühendusega, samuti taoliste ühendustega teistes maailmajagudes, arendab olümpialiikumist Euroopas. Euroopa Olümpiakomitee võib põhikirja järgi delegeerida volitusi komisjonidele ja töögruppidele.