Juba seitsmeaastaselt kodulinnas Merle Keerutaja käe all võrkpalli treeningutega alustanud neiu vedas oma naiskonna võidule Eesti meistrivõistluste raskes poolfinaalseerias Tallinna Ülikool/Cartini vastu, teatas liiga koordinaator Maili Arro.

Viiemängulises seerias tõi 182 sentimeetri pikkune nurgaründaja oma naiskonna kasuks keskmiselt 21 punkti mängus. Seeria neljas viimases mängus küündis tema rünnakuprotsent üle 50%. Neljandas kohtumises, mille Viljandi naiskond 3:0 võitis, lõi Kerner maha koguni 64% talle tõstetud pallidest. Naiste meistriliiga põhiturniiril oli Kerner 327 punktiga resultatiivsuselt teine mängija.

Kerneri treeneril Merle Keerutajal jätkub tüdruku jaoks vaid kiidusõnu. “Maarja ei puudunud kunagi trennist ega võistlustelt,” meenutab Merle Keerutaja. “Lisaks on tal suur süda,” tunnistab ta. “Aastaid tagasi treeningmängu lõppedes sai Maarjalt küsitud, miks ta oma võimete kohaselt ja kõvemini ei löö, sest jõudu peaks tal jaguma. Maarja vastas, et ei taha teistele haiget teha,” meenutas Keerutaja seiku Kerneri noormängija ajast.