Naiskonna peatreener Pavel Semenov ütles laupäeval kaotatud mängu kohta, et kõigil kolmandikel jäid eestlannad selgelt alla üks-ühele võitlustes. „Võib-olla ei olnud füüsiline valmisolek piisav, jäime alla nii jooksukiiruses kui kehavõitluses,“ märkis ta.

14. minutil läks Eesti koondis Kati Loidi väravast (sööt Reti Väärtilt) 1:0 kohtumist juhtima, kuid juba järgmise kahe minuti jooksul viis Läti koondise pikaaegne kapten Gunita Kārkliņa oma naiskonna 2:1 eduseisu.

Teise kolmandiku lõpuks näitas tabloo 5:2 lätlannade kasuks. Kolmanda kolmandiku eel tegi Eesti koondise peatreener mänguplaanis muudatused ja tõi positiivsena välja selle, et naiskond suutis uue mänguplaaniga hästi kohaneda. „Keegi ei andnud alla ja võistkonnana pingutasime edasi. Uue mänguplaaniga realiseerisime ka oma väravavõimalused,“ ütles Semenov.

Naiskonna abikapten Merli Kaljuve rõõmustas selle üle, et edukalt õnnestus ära kasutada ülekaalu mängimise võimalused. Samas nentis ta, et eriti just mängu esimeses pooles jäi puudu mängujulgusest. „Kohe kui keegi meist palli sai, püüdis selle ka hästi kiiresti edasi sööta, aga oleks võinud kannatlikult olukordi ehitada,“ selgitas ta.

Nii peatreeneri kui kaasmängijate kiidusõnu pälvis noor väravavaht Lotta Peedimaa. „Kuigi tulemus seda otseselt ei näita, tegi väravavaht mitmeid väga häid tõrjeid olulistel hetkedel. Kahjuks ei toetanud tema head sooritust võistkonnamäng tervikuna,“ sõnas Semenov. Mängu parimaks valiti Reti Väärt (1+2).

Pühapäeval taastati enesekindlus

Öö hotellis ja ühine hommikusöök aitasid taastada eestlannade jõuvarud ning ennelõunane pallitreening tõsta enesekindlust ja lihvida kokkumängu. Eesti koondis haaras mängus Kekavas Bulldogsiga kontrolli kohe esimestel sekunditel ning hoidis kõrget taset läbi mängu. Aktiivne kaitsetöö tekitas hulgaliselt häid võimalusi ründetsoonis, mis juba esimese kolmandiku lõpuks kajastus tablool 7:2 eduseisuna.

Naiskonna abikapten Meelike Terasmaa märkis, et mängule mindi hea emotsiooniga ja see tagas mängus isuka soorituse. „Iga löödud värav ja võidetud pall suurendas mängijate enesekindlust. Suutsime väljakul tänu heale häälestatusele realiseerida selle, mis laupäeval tegemata jäi,“ rääkis ta.

Peatreener Pavel Semenov lisas, et mänguks püüti valmistuda laupäevase kaotuse pärast põdemata. „Meie fookus oli sellel, kuidas paremini sööta, visata ja mängida. Rõhusime positiivsusele,“ selgitas ta. Mängu tempo aitas kõrgel hoida viisikute roteerimine.

Mäng lõppes eestlannade 13:3 võiduga. Oma panuse lõppskoori kujunemisele andsid peaaegu kõik rivis olnud mängijad. Mängu parimaks valiti Liina Luih (1+1).

Ees on viimane Läti liiga mäng

Üheksa mängu järel püsivad eestlased viie võidu ja nelja kaotusega kogutud 14 punktiga liigatabelis teisel kohal. Läti liiga resultatiivsustabelis tõusis esikohale Merli Kaljuve (10+16), väravavahtide pingerida juhib Inge Kuld (tõrjeprotsent 88%).

Eesti koondis mängib Läti liiga põhiturniiril kaasa kaks ringi, et saada hea ettevalmistus veebruaris Itaalias peetavaks maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiriks. Eestlaste viimane mäng Läti liigas toimub 8. jaanuaril kell 14.00 kodupubliku ees Tartus, kui võõrustatakse Rigas Lauvase naiskonda.