"2017. aasta mais, enne mu emapuhkust, teatas sporditoimetus, et ma juhin koos Matthieu Lartot'ga saadet "Stage 2". Kui ma 2018. aasta jaanuaris tagasi tulin, öeldi mulle: "Valguse ja kaamerate tõttu ei saa sa Mattieu kõrval seista," meenutas teleajakirjanikuna töötav Sarlat.

"Saate ettevalmistusfaasis ei rääkinud minuga keegi. Nad panid mind eraldi kabinetti toimetajatest eemale. Ma tundsin, nagu nad oleks mulle noa selga löönud."

Sarlat' ülestunnistusest inspireerituna otsustas suu avada ka RMC Sport, BFM-i ja SFR Sport kanalite heaks töötav Tiffany Henne, kes rääkis oma kogemusest ühe ajalehe juures, mille nime ta ei nimeta.

"Olen sellest juba ammu rääkida tahtnud, aga sisendasin endale alati, et praegu pole õige aeg. Clementine Sarlat' paljastuse valguses avaldan ma, millises põrgus elasin ma ühes teises sporditoimetuses," alustas Henne.

"Keegi ei peaks midagi sellist läbi elama. Üks mu toimetajatest tegi mitmeid aastaid mu seksuaalse orientatsiooni teemal nalja ja mõnitas mind igapäevaselt, kui ma olin 20/21 kuni 24/25 aastane."

"Ma karjusin Prantsusmaa naiste jalgpallikoondisele: "Come on, tüdrukud!" Tema vastu: "Oh jah, mind ei üllata sugugi, et sulle meeldivad lesbid, kes üksteist väljakul taga ajavad." Sõltuvalt tujust kasutas ta sõnu "lesbid" või "litsid" või "hoorad"."

"Kõige hullem oli siis, kui ta lukustas mind koos kolleegiga ühte ruumi, et ma tunnistaks, et mulle meeldivad tüdrukud ja ma pidin seda ütlema samal ajal, kui tema mind filmib."

Lõpuks Henne murduski ja ütles kaamera ees: "Jah, mulle meeldivad tüdrukud, mul on palju sõbrannasid." Ta ei tea, mis sellest videost sai, aga mäletab, et ruumist ta välja lasti. "Ma mõistan alles neid ridu kirjutades, kui vägivaldne see oli," lisas ta.

Henne sõnul lõppesid ahistamised, kui ajalehe uuele juhtkonnale juhtunust rääkis. "Ma palusin, et nad teda ei karistaks, sest ma teadsin, et see tuleb mulle uuesti ringiga tagasi. Ta sai hoiatuse," ütles naine.

"Ja mis te arvate, et ta vabandas? Loomulikult mitte. Ta jätkas avalikult mu ründamist, aga see oli teistsugune. Ma sain alles hiljem alu, et see džentelmen ahistas mind seksuaalselt ja vaimselt."

Kolmanda naisspordiajakirjanikuna Twitteris valusatest minevikusündmustest Andrea Decaudin, mille peale tegid Prantsusmaa suurima spordilehe L'Equipe naisreporterid juba ühisavalduse.

"Toetame seksuaalselt ja soopõhiselt diskrimineeritud ajakirjanikke ja tunnustame nende julgust. Vaid tänu sellistele ülestunnistustele kaob alandav ja lubamatu käitumine uudistetoimetustest ning vägivallatsejad ei tunne end enam puutumatuna. Kuigi olukord on kõvasti paranenud, teame me, et naiseks olemine suures osas meestest koosnevas meeskonnas võib siiski esile kutsuda lubamatut käitumist. Clementine Sarlat', Tiffany Henne ja Andrea Decaudini ülestunnistused on meile seda täna kinnitanud. Kõik, kes seda on kogenud, teadke, et teil on meie toetus!" seisis avalduses, millele olid alla kirjutanud 36 L'Equipe'i naisajakirjanikku.