Kuigi jalgpalli tugevuselt teine eurosari Euroopa liiga ei oma säärast üleilmset külgetõmbejõudu nagu vanem ja võimsam veli Meistrite liiga, on tegu siiski väga tugeva ja põneva võistlussarjaga. Õnneks on tänavu sellele kaasaelamiseks põhjust ka Eesti publikul.

Augustis näitas Viasat Sport Baltic otse-ülekandes Legia kohtumist Rumeenia meistri Bukaresti Steauaga, mis otsustas, kumb klubides pääseb Meistrite ja kumb Euroopa liigasse.

Võitjaks osutus Steaua, aga nagu Ojamaa mõned päeva hiljem intervjuus Eesti meediale märkis, olnuks Meistrite liiga Legiale tänavu vast veidike liiga suur tükk. Euroopa liigas on šansid poolehoidjaid võitude ja viikidega rõõmustada märgatavalt suuremad.

Tõsi, kui neljapäeval Apolloni vastu punktiarve avatakse – avavoorus kaotas Legia võõrsil 0:1 Rooma Laziole – siis ükski Legia fänn seda staadionil ei tunnista, sest Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) määratud karistuse kohaselt toimub Legia – Apollon kohtumine tühjade tribüünide ees.

Kui kõledavõitu ja kaikuva jalgpallimatši nägemises võib tühjade tribüünide tõttu olla 100% kindel, siis šansid näha Henrik Ojamaad on samuti arvestatavad, sest enamikes Legia käesoleva hooaja võtmemängudes on peatreener Jan Urban Eesti koondislase platsile usaldanud.

Juhtub Ojamaa Apolloni võrku värava lööma, saab temast esimene Euroopa liiga põhiturniiril skoorinud Eesti jalgpallur, sest varem samal tasemel mänginud Ragnar Klavan, Sergei Zenjov ja Sergei Pareiko tabamuseni ei jõudnud.

Lisaks Ojamaa koduklubi matšile Euroopa liigas, näitab Viasat Sport Baltic sel nädalal veel väga palju jalgpalli. Näiteks Inglismaa Premier League’ist jõuab nädalavahetusel otse-eetrisse koguni viis kohtumist, sealhulgas suurtes raskustes sipleva Manchester Unitedi kohtumine Sunderlandiga laupäeval kell 19.25.

Enne Ojamaa matši Euroopa liigas on ekraan teisipäeval ka kolmapäeval Meistrite liiga päralt, kusjuures mõlemal päeval on vutisõpradel võimalik Viasat Sport Balticu kaudu jälgida koguni kahte otseülekannet.

Teisipäeval kell 18.55 näitame mängu Peterburi Zeniit – Viini Austria ja kell 21.35 matši Arsenal – Napoli, mille järel videolindilt kohtumist Dortmundi Borussia – Marseille Olympique. Kolmapäeval on kell 18.55 eetris mäng Moskva CSKA - Plzeni Viktoria ja kell 21.35 Manchester City – Müncheni Bayern.