Must (BWF 90.) alistus meesüksikmängu avakohtumises inglasele Toby Pentyle (BWF 62.) tulemusega 1:2 (21:10, 11:21, 15:21).

Musta sõnul ta tänase päevaga rahule ei jää: “Mul olid omad võimalused ja oli tähtis mäng, sest palju OM-ile pääsuks vajalikke edetabeli punkte oli mängus. Aga ma ei suutnud mängujoonisest kinni pidada ja tulid sisse lihtsad vead ning sel viisil nii head mängijat nagu Penty ei võida,” sõnas pettunud Must.

Nende omavaheliste kohtumiste seis oli enne tänast 3:1 eestlase kasuks, kuid neist viimane mõõduvõtt jäi enam kui kahe aasta taha.

Kuuba (BWF 60.) kaotas naisüksikmängus Vietnami esindajale Trang Vu Thile (BWF 72.) 0:2 (12:21, 15:21).

Ka Kuuba ei jäänud oma esitusega rahule: "Stabiilsusest jäi mängus puudu. Mängisin mõned väga head pallivahetused ja siis jälle mitu ebaõnnestunut järjest. Mul jäi puudu kannatlikkusest ja ka jaksu ei olnud nii palju, kui vaja olnuks. Viimasel ajal on seganud väike vigastus ja ju see jättis ettevalmistusele oma jälje.”

Naiste paarismängus teevad MMil debüüdi Helina Rüütel ja Kati-Kreet Marran. Rüütel on eelnevalt maailmameistrivõistlustel osalenud paarismängus Kristin Kuubaga, kuid koos Marraniga mängitakse nii suurel võistlusel esmakordselt. Maailma edetabeli 58. kohal asuv Eesti paar sai avaringi vastasteks Saksamaa paari Linda Efleri ja Isabel Herttrichi (BWF 43.).