5. septembri 1972.a. ööl ületas kaheksa dressides ja spordikottidega meest Müncheni OMi viletsat turvarežiimi ära kasutades olümpiaküla paarimeetrise aia, tõmbasid Iisraeli, Uruguai ja Hongkongi atleetide käsutuses oleva maja nr. 31 ees maskid pähe ning püstolid ja automaadid vinna, kirjutab SLÕhtuleht.

Veidi enne viit kõlasid lasud — hukkusid Iisraeli maadlustreener Moshe Weinberg ja tõstja Joseph Romaro ning üheksa Iisraeli meest võeti pantvangi. Aknast visati välja kiri, et Iisraeli sportlased on organisatsiooni Must September pantvangid seni, kuni Iisraeli vanglatest vabastatakse paarsada Palestiina võitlejat.

Päev läbi kestsid läbirääkimised, hilisõhtuks oli Saksa FV valitsus jõudnud terroristidega kokkuleppele, et nood sõidavad koos pantvangidega kahel helikopteril olümpiakülast NATO baasi, Fürstenfeldbruchi lennuväljale, ning istuvad seal ümber Boeingule, mis viib nad soovikohasesse Araabia riiki.

Kell 02.50 taipasid terroristid, et politsei valmistub rünnakuks ja lasid üheksa Iisraeli pantvangiga helikopteri õhku.

Alanud tulevahetuses jätsid elu ka üks politseinik ja kolm terroristi, Iisraeli delegatsioon otsustas aga olümpiamängudelt lahkuda.