Kohe esimestest meetritest ülikiirelt alanud sõidu jooksul proovisid paljud ratturid konkurentidelt eest pääseda. 55 kilomeetri pikkuse võistluse teise poole alguseks oli ette jäänud viieliikmeline seltskond.

Lisaks Ivan Seledkovile ja Taavi Selderile kuulusid sinna ka Mulgi rattamaratoni mitmekordne võitja Alges Maasikmets ja profiklubidesse kuuluvad Janek Tombak (pildil) ning Erki Pütsep.

Esimesena jäi ratta purunemise tõttu maha Alges Maasikmets, kuid ülejäänud grupp püsis koos kuni 16 kilomeetrit enne lõppu tuli ratturitel Holstre-Nõmme krossiraja raskest ja liivasest tõusust üles joosta.

Tänu kiiretele jalgadele ja maastikusõiduks paremini sobivate jalanõudele, jooksid Seledkov ja Selder kuulsamatelt konkurentidelt eest ära.

Viis kilomeetrit enne lõppu üritas Selder mitu korda konkurendilt eest ära sõita ja ühel tõusul sai ta ka paarikümne meetrise edu, kuid laskumisel jõudis Läti klubi esindaja eestlasele taas selja taha.

Finišis pääsesid maksvusele Seledkovi suuremad kogemused ning õigeaegse spurdiga jõudis tema esimesena stardikoridori ning Selderil ei jätkunud ruumi, et uuesti mööda pääseda.

Kolmandana lõpetas Erki Pütsep ning neljas oli Janek Tombak.

Parim naine oli Maaris Meier, kes üldkokkuvõttes lõpetas 77.-na.