Wang astus sõjaväeteenistusse Nonsani treeningkeskuses 10. detsembril, mil ta pidanuks koos oma isiklike asjadega ära andma ka oma mobiiltelefoni, kuid kuidagi õnnestus tal see sisse smuugeldada või kasutada varutelefoni. Vana aasta viimasel päeval jäi ta telefoni kasutamisega vahele ning leidis end kartsast.

Kartsa või distsiplinaarlaagrisse saadeti ka kaheksa Wangi teenistuskaaslast, kellele ta mobiili oli laenanud.

7. jaanuaril heideti Wang teenistusest välja ning väikse apsaka tõttu peab ta kogu protsessi uuesti läbi tegema.

"Meie jaoks on neljanädalase treeningperioodi ajal telefoni kasutamisele peale sattumine haruldane. Aga niipea kui Wang uuesti teenistusse astub ja neljanädalase treeningu uuesti läbib, on ta meie konksu otsast vaba," ütles kohaliku kaitseministeeriumi ametnik esmaspäeval Reutersile, lisades, et sportlastele ja teistele kuulsustele erikohtlemist ei tehta.

"Me järgime lihtsalt instruktsioone, mis on universaalsed kõikidele sõduritele. Me ei kohtle teda teisiti lihtsalt sellepärast, et ta on rahvuskoondise sportlane."

Wang on nüüd kuuldavasti kodus ja ootab, et talle uus teenistusse ilmumise kuupäev määrataks.

Lõuna-Koreas peavad kõik täie tervise juures olevad mehed sõjaväes teenima umbes kaks aastat. Erandid tehakse vaid sportlastele, kes on võitnud olümpiamängudel medali või Aasia mängudel kuldmedali. Atleedid pääsevad sel juhul neljanädalase väeteenistusega ning peavad pärast seda 34 kuud oma alal sportlase või treenerina tegevad olema.