Las Palmase puhul on tegemist tugeva profiklubiga, mis eelmisel hooajal osales kõrgeimas Meistrite Liigas, teatab Eesti Võrkpalliliit. Hetkel on klubi Hispaania meistrivõistlustel kolmandal kohal.

Nende kapten Carvajal Rivera Magali on Kuuba päritolu, kuid Hispaania kodakondsusega mängija, kes on Kuuba naiskonnaga tulnud kolm korda olümpiavõitjaks.

Viimsi Milstrand/EBS kasutas täna lisaks oma mängijatele veel Viljandist Maarja Kernerit, Eesti Noortekoondisest Heidi Luksi ning TLÜ II võistkonnast Reet Seppa.

Esimesed geimis alustasid vastased paremini, minnes geimi juhtima 5:0. Milstrand/EBS ei saanud oma mängu korralikult käima ning geim kaotati 12:25. Teises ja kolmandas geimis sai parema hoo sisse Milstrand/EBS ning kodupubliku toel ja tugeva ja kindla mänguga võideti geimid 25:21 ning 25:23.

Neljas geim kulges Milstrand/EBS juhtimisel, kuid viimaste punktide mängimisel olid kindlamad Hispaania klubi mängijad ning geim kuulus neile 25:23.

Kõik jäi viimase viienda geimi otsustada, kus Hispaania klubi mängijad panid oma kogemuse maksma ja võitsid selle 15:5 ning kogu mängu 3:2.

Viimsi Milstrand/EBS peatreener Keete Puri ütles, et ta on väga väga rahul, kuid üks väga jäi lõppkokkuvõttes puudu, et võit ära tuua. “Kripeldama jäi neljanda geimi lõpp, ei kasutatud oma võimalust 100%.”

Hispaania klubi teine treener Rodriges Wright ütles, et oli väga raske mäng. “Vastane oli meile võõras ja üllatas meid, kuid lõpuks viiendas geimis saime oma mängu käima ja võitsime.”

Korduskohtumine peetakse 1. detsembril kell 19.00 Hispaanias ning kui Viimsi Milstrand/EBS-l õnnestub seal võita, siis pärast mängu peetakse nn kuldne geim 15. punktini ning see otsustab edasipääseja järgmisesse ringi.