Võistluse põhidistantsil osales 113 inimest, sealhulgas ka Jürgen Ligi, Gerli Padar ja Veikko Täär.

"Tegu oli läbi aegade suurima Melliste triatloniga, kõigil distantsidel kokku võistles üle 225 inimese. Samuti olime õnnistatud ilma poolest - kui ülejäänud Eestis sadas kõikjal, siis võistluskohas
oli taevas selge ja temperatuur triatloniks ideaalne," rääkis ürituse kordaminekust TriStar Estonia juht Ain-Alar Juhanson. "Triatlonihuvilistele toimub sel suvel veel mitu põnevat võistlust, neist järgmine 10. juulil Valgas, kus saab osaleda ja kaasa elada 113-kilomeetrisel distantsil," lisas Juhanson.

"Olen ühe väga laheda kogemuse võrra rikkam, kõige tähtsam triatloni läbimisel oli tahtmine end ületada. Rõõm edukast finišist tegi mind tõeliselt õnnelikuks. Isegi mu ema ei uskunud, et selle ära teen, aga sain ikkagi hakkama," rääkis oma elu esimesest triatlonist Gerli Padar. "Kohe pärast finišisse jõudmist tundsin, et oleksin ka palju enamaks võimeline, see teadmine annab kindlasti motivatsiooni 111-kilomeetriseks distantsiks treenimisel," lisas Padar.

Spordiklubi TriSmile korraldatud triatloni põhidistants koosnes 0,5 kilomeetrist ujumisest, 20 kilomeetrist rattasõidust ja 5 kilomeetrist jooksust.

Naiste kiireim oli veel juunioride klassi kuuluv Kaidi Kivioja (aeg 58.27), teise juuniori Liis-Grete Arro ja Helen Schmidti ees.