Võistlustel astub üles Eesti paremik eesotsas kreeka-rooma koondise ja kahekordse maailmameistri ning Londoni olümpiahõbeda Heiki Nabiga.

Sel aastal selgitavad koos kreeka-rooma maadlejatega Eesti meistrid ka naismaadlejad, kelle hulgas asub tiitlit kaitsma naistemaadluse raskekaalu Eesti tipp, juunioride Euroopa meister Epp Mäe.

Alates 2014. aasta algusest hakkasid kehtima Rahvusvahelise Maadlusföderatsiooni poolt kinnitatud uued kaalukategooriad, millega kõik võistlejad on pidanud end kiirelt kohandama. Nii astusidki täna kõik maadlejad enne tähtsaid meistrivõistlusi kaalule.

Pildiülevaade SIIT

Sel aastal astub matile ja paneb oma tugevuse proovile pea 100 kreeka-rooma maadlejat ja paarkümmend naismaadlejat. Esmakordselt on Eesti meistrivõistlustel naistemaadluses kuus olümpiakaalu (- 48, - 53, -58, - 63, -69, -75 kg).

2014. aastal Rahvusvahelise Maadlusföderatsiooni poolt kehtestatud uute kaalukategooriate alusel on kinnitati uued võistluskaalud ka meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses (-59 , -66 , -71 , -75, -80 , -85, -98 ja -130 kg).

Oodata on palju huvitavaid matše, nii näiteks astuvad samas kaalukategoorias, poolraskekaalus, üles Londoni olümpia 8. Ardo Arusaar ja tema kaaskoondislane Alo Toom.

Kahekordne maailmameister ja Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi, kes eelmise aasta lõpus ravis veel vigastust, võistleb raskekaalus (130 kg).