Klubide karikavõistlus on Eesti tippjudos unikaalne võistlus, kus maadeldakse niiöelda sein-seina vastu ja selgitatakse tugevaim judoklubi. Lubatud on kuni kahe võõrleegionäri kasutamine võistkonnas. Seekord kasutas seda võimalust üks Tartu Do võistkondadest, kelle ridades lõi kaasa tugev Läti judoka Aigars Milenbergs.

Klubid saavad poiste arvestuses võistelda 7-liikmeliste meeskondadena ning meeste arvestuses on vastamisi 5-liikmelised meeskonnad. Noorte arvestuses oli võistlemas 5 klubi ning täiskasvanutes samuti 5.

Tatamil käisid mõlemad raskekaalu Eesti koondislased: olümpialane Martin Padar ning 22-aastane Juhan Mettis, kusjuures seekordses duellis pani oma paremuse maksma Padar.

Päeva meeldejäävaim vastasseis oli poiste finaal, kus Tartu Do klubi ja Tallinna Aitado vahelises duellis sai otsustavaks raskekaallaste matš, kuhu mindi seisul 3-3. Tasavägises kohtumises pani oma paremuse maksma Eesti judo tulevikulootus Mattias Kuusik Do klubist ning kindlustas seega korraldajaklubile esikoha.

Tartu Do rõõmuks kaitsti ka mullust täiskasvanute esikohta ning järgmiseks aastaks jäeti mõlemad rändkarikad Tartusse.

Võistlused avas ja võistlejatele elas kaasa ka Eesti Judoliidu vastne president Eerik-Niiles Kross, kelle poolt oli täiskasvanute parimale klubile välja pandud preemia 500 eurot, noorte parimale klubile 400 eurot ning eriauhind ja rahaline preemia ilusaimale Ipponile ehk efektseimale heitetehnikale.

Ilusaima Ipponi preemia otsustas president anda Mattias Kuusikule, kes näitas igas matšis ilusat tehnikat ning alistas kõik vastased Ipponiga. Kuusiku suurim konkurents ilusaima ipponi eriauhinnale oli Judoliidu eelmise presidendi Toomas Tõniste poja Kristjan Tõniste võiduheide matshis Ookami klubi täiskasvanute võistkonna eest.

Täiskasvanute arvestuses:
I koht Do I võistkond (koosseis: Janno Põder, Martin Järveoja, Andre Seppa, külalisvõistleja Aigars Milenbergs, Juhan Mettis)
II koht Do II võistkond
III koht Ookami võistkond

Noorte arvestuses:
I koht Do I võistkond (koosseis: Theodor Ehari, Brett Sooniste, Pärt Laas, Kevin Klaos, Karl Ernst Saal, Sander Ludvig ja Mattias Kuusik)
II koht Aitado võistkond
III koht Ookami võistkond