Muljeid kohapealt vahendab Marko Albert Rattaproffide blogis:

"Võistlushommikul tegin natukene pikema soojenduse, sest pikkadest treeningutest kosumisel ei jõua lühikese soojendusega kuigi kaugele. Suur mootor vajab ikka kerget soojendamist, enne kui gaas põhja vajutatakse. Start läks nagu Hispaania duatlonil ikka, st kõik kohalikud karvajalad panid ajama nii nagu jookseks 400m...nojah peab aus olema, kaks välejalgset prantslast ja üks hispaanlane kõige ees. Esimesed 2,5 km saingi iga natukese aja tagant kellegist mööda joosta kuni ette jäi veel 8 meest. Need kolm lõuna-eurooplast olid parasjagu pikalt ees, kuid kõik teised olid rattaga püütavad. Kiire vahetusala ning kiire esimene kilomeeter ning olin juba 4 meest kinni võtnud. Esimese mäe peal panin korraks gaasi uuesti põhja ning minu üllatuseks leidsin ennast paarikümne meetrise vahega eest ära. No ega siis midagi teha polnud, tuli edasi suruda. Paari kilomeetri pärast vaatasin uuesti taha ja nägin, et üks jämeda reiega taanlane tuleb koos kellegagi mulle järele. Otsustasin siis mehed ära oodata, et koos edasi sõita. Kui kohale jõudsid oli minu imestus suur, kui selleks imuriks taanlase seljataga oli ketside ja tavaliste pedaalidega kohalik jooksukunn. Edasi tuli vastutuule lõik, kuigi allamäge, oli see siiski raske. Peale üht vedamiskorda seljataha vaadates oli taas üllatus suur, kui viimane ketspeeter oli põhjamaa meeste meeldivast seltskonnast kadunud."

"Edasi uhasime kahekesi niipalju kui masinavärgindus välja kandis ning vahe liidritega kahanes jõudsalt. Siis aga hakkasid need omavahel puid ja maid jagama ning vahe kärises jälle pikemaks. 2km enne lõppu laskumisel, kui ristteele tuli auto, võtsin kurvi rahulikult. Võib öelda, et isegi liiga rahulikult, sest Taani poiss pani hullu ja sai kohe 25 meetrit edu. Ja järsku polnud jalas seda laksu, et see vastutuult allamäge kohe kinni tõmmata. Nii ma vahetusalasse jõudsin, 20 sekundit peale taanlast."

"Mõtlesin küll, et jooksen esimese kilomeetri tugevalt ja tõmban taanlasele järgi, kuid see mõtteks jäigi. Nii ma seal lidusin, 4. kohale lähemale ei saanud ja tagant ka kedagi tulemas polnud."