Senine Eesti tippmark kuulus Ain-Alar Juhansonile 8:46.43-ga, kes oli 2008. aastal Hawaii Ironmanil samuti 13.

Albert lõpetas 3,8 kilomeetrise ujumisdistantsi viiendana, 180 km rattadistantsiga langes ta 21. kohale, kuid maratonijooksu läbis ajaga 3.02.55, tõustes sellega 13-ndaks.

„Ma arvan, et tegin suhteliselt targa võistluse. Tugeva ujujana püsisin ookeanilainetes distantsi esimeses osas liidrite hulgas. Umbes 2,5 km vedasin kogu punti. Kahjuks ei õnnestunud aga konkurente maha raputada,“ kirjeldas Albert. „Rattarajal jäin liidergrupist maha, sest nad arendasid väga kõrget tempot. Suurema osa sõitsin üksinda ja jooksurajale siirdudes olin langenud 21. positsioonile.“

Maratonirajal suutis Marko Albert aga väga head tempot teha, eriti viimastel kilomeetritel ning parandas oma positsiooni märkimisväärselt, lõpetades üldarvestuses 13. kohaga.

„Olen väga uhke, et suutsin sellisest võistlusest endast maksimumi välja võtta. Eriti hea meel on ka senise eestlaste parima koha kordamise üle,“ lisas Albert. 

Täispika triatloni maailmameistriks krooniti Hawaii Ironmanil ameeriklane Craig Alexander 8.03.56-ga, mis on uus rajarekord. Teise koha sai austraallane Pete Jacobs (8.09.11) ja kolmanda sakslane Andreas Raelert (8.11.07).

Naistest oli 8.55.08-ga kiireim Chrissie Wellington.