Ehkki hooaja avastart jaanuaris South Africa 70.3 Ironmanil oli võrreldes möödunud hooaja algusega natukene tagasihoidlikum, kinnitas Eesti esitriatleet, et ettevalmistused on kulgenud ilma suuremate tagasilöökideta ning ta on laupäevaseks võistluseks igati valmis. "Olen hästi kohanenud nii Taupos valitseva kliima kui ka Uus-Meremaa ajavööndiga," ütles Albert.

Uus-Meremaa Ironman tähistab tänavu juba oma 30. sünnipäeva, olles ühtlasi vanim Ironman võistlus väljaspool Hawaiid. Lisaks Eesti mehele on juubelihõngulise võistluse stardis veel palju teisi tugeva tasemega pikamaatriatleete nagu näiteks eelmisel aastal parimana lõpetanud Bevan Docherty, samuti ka antud võistluse 10-kordne võitja Cameron Brown.

"Lisaks ürituse prestiižile tunnen ma ennast sellises väikelinnas nagu Taupo väga koduselt," põhjendas Albert asjaolu, miks ta juba mitmendat aastat järjest on Uus-Meremaa Ironmanile võistlema tulnud. "Kõik vajalik on kohe käe-jala juures ning lisaks on mul siin välja kujunenud juba inimesed, kelle poole probleemide tekkimisel saan pöörduda."

Uus-Meremaa võistlusega seotud ootused ja eesmärgid on Albertil taaskord kõrged, kuna tema sõnul tagaks laupäevane võit talle Hawaiile kvalifitseerumist reguleerivas KPR punktide maailmaedetabelis suure tõusu ning tõenäoliselt ka pääsu 11. oktoobril toimuva Hawaii Ironmani starti. Kõrgelt hindab ta ka teist kohta, mis teeks võimalikuks selle, et enne Hawaiid ei tuleks tal Ironmani distantsil rohkem enam võistelda.

Just teisena finišeeris Albert Uus-Meremaal ka möödunud aastal, saades võistluse lõppajaks 8 tundi 25 minutit ja 30 sekundit. Tookord teise koha punktidest Hawaii jaoks siiski ei piisanud, mistõttu tuli Markol suve viimasel poolel võistelda ka veel Zürichis toimuval Šveitsi Ironmanil.

"Kuna kõik olenebki sellest tulemusest siin, siis ei ole ma hooaja edasiste võistluste osas hetkel veel plaane teinud," selgitas Albert laupäevase võistluse suurt osatähtsust oma käesoleva hooaja plaanides. "Kindel on ainult üks asi. See, et hooaja peaeesmärgiks on Hawaii Ironman."

Laupäevasele Uus-Meremaa Ironmanile antakse meie aja järgi start reede õhtul kell 19.45. Lisaks Albertile võistlevad eestlastest veel Uus-Meremaal ka Allar Pähn ja Veiko Termonen.