Möödunud hooajal Lõuna-Aafrikas neljandana lõpetanud Albert alustas tänast võistlust isukalt, tõestades 1,9 kilomeetrise ujumisetapi võiduga, et vees liikumise osas pole meie esitriatleet hooajavälise puhkeperioodi jooksul järeleandmisi teinud. Päeva parimat ujumist tähistava ajana märgiti Marko nime taha seekord numbrid 0:23:40. Teisena veest väljunud Will Clarke jäi Markost maha kahe sekundiga.

Rattarajal hakkasid kiiremad sõidumehed Markost peagi aga mööda pedaalima ning kukutasid meie sportlase 12. kohale. Rattasadulas 36,65 kilomeetrilist tunnikiirust hoidnud eestlase jaoks tähendas see jooksurajale siirdudes enam kui kümneminutilist kaotust liidrikohta hoidvale Romain Guillaume´le. Prantslase keskmiseks kiiruseks rattarajal mõõdeti seejuures 39,42 km/h.

Jooksurajal suutis Albert mööduda kahest konkurendist, mis andis talle võistluse kokkuvõttes 10. koha. Lõppajaks märgiti Markole finišiprotokolli 04:13:56, mis eelmisel aastal oleks samal jõukatsumisel tähendanud neljandat kohta. Meenutuseks, et just neljandana Marko tookord ka lõpetas, ent ajaks oli siis 04:12:11.

Kodupubliku rõõmuks tõusis poodiumi kõrgeimale astmele tänavu James Cunnama, kes tugeva jooksuga tagas endale võiduajaks 04:05:01. Kuigi Cunnamast suutis jooksurajal veelgi nobedam olla inglane Will Clarke, ei olnud 21,1 km pikkune jooksudistants siiski piisav, et lõppkokkuvõttes lõuna-aafriklast edestada. Finišis jäi kahte triatleeti lahutama 23 sekundit. Kolmas koht läks rattarajal säranud Guillaume´le, kelle lõppajaks oli 04:06:24.

Hooaja varajase alustamise taga on Markol nagu ikka Hawaii Ironmani kvalifikatsioonipunktide kogumine, eesmärgiga võimalikult varakult tagada pääs oktoobris toimuvale täispika triatloni maailmameistrivõistlusele.

Alberti enda sõnul ei andnud talle möödunud aasta Hawaii Ironmani 17. koht sellist punktipagasit, mis tagaks kindluse pääseda Hawaii starti ka käesoleval aastal. „Kui ma tahan Hawaiile saada, siis ma pean hakkama järgmise aasta esimeses kolmandikus võistlema. Kui ma suudan mõne olulise Ironmani kõrge kohaga lõpetada, siis peaks olema kvalifikatsioon täidetud," sõnas Eesti esitriatleet vahetult pärast möödunud aastast tippkatsumust.