"Nüüd on aeg aga hakata ennast raamidesse seadma, sest olen jõudnud hooaja esimesse treeninglaagrisse Fuerteventural," kirjutab Albert Rattaproffide blogis. "Pöördusin siia tagasi kõige lihtsamatel põhjustel. Siin on kellega koos treenida ja ilm on pidevalt hea. Ei pea kartma, et ühel päeval on +10C ja vihma sajab ning 4-5h rattasõit muutub paariks tunniks väljas ja paariks tunniks puki otsas. Viimast on mitmeid kordi juhtunud isegi Hispaania lõunarannikul treenides. Mitte, et ma suhkrust oleks, vaid sellised rasked treeningud külmas panevad keha suure surve alla ning haigus on kerge külge pugema."

"2012. aasta esimene eesmärk on Uus-Meremaa Ironman 3. märtsil Taupos (89 päeva on jäänud). Sellest on tingitud ka minu varajane laagrisse sõitmine. Loomulikult lähen varakult laagrisse ka sellepärast, et saaksin hakata korralike tunde rattasadulas koguma. Nüüd aga lühike loetelu põhjustest, miks me koos treeneriga sellise valiku tegime."

* Hawaii Ironmani 2012.a. kvalifikatsioonikriteeriumi täitmine võimalikult varakult. Selleks, mul jõudu ei jätkunud, et seda 2011.a. hooaja lõpus teha;
* Uus-Meremaa sügisene kliima on Eesti omale sarnane, seega võib sobida mulle hästi;
* Uus-Meremaa võistlus on 2000 punkti võistlus, seega olles seal poodiumil on võimalus, et ma ei pea Hawaii kvalifikatsiooni punktide pärast rohkem muretsema;
* Võistlusrada on raskemate killast, rajarekord on 8 tundi ja 18 minutit. See on minu jaoks uus ja tore väljakutse, sest Austria oli ju üsna kergel ja kiirel rajal.
* Selle võistluse on võitnud uus-meremaalane Cameron Brown juba 10 korda. Ainuke, kes Cameronile tuule alla tegi oli Ain-Alar Juhanson 2006. aastal, kui halva ilma tõttu taandati võistlus lühikeseks eraldistardiga duatloniks (90km + 21km). Sellest väike järeldus, et läheb vaja eestlast, et lüüa kohalike kangelasi.

"Uus-Meremaal on rohkelt sõpru ning kodumajutuski kolmeks nädalaks olemas. Nüüd on vaja veel lennupilet vaadata. „Laast, aga mitte liist“: Uus-Meremaa on mulle hingelähedane ning Eesti järel teisel kohal nendest kohtadest, kus sooviksin elada."

"Hooaja teine eesmärk on võtta maailma paremikule kaotusest Hawaii Ironmanil maha kuni 15min. Kui tulin Hawaiilt tagasi oli Jüril plaan valmis, kuidas seda teha. Üksikasjade nimekirjaga ma kursis ei ole, kuidas saan paremaks, kuid Jüri teab seda kindlasti. Lisaks külastasin Indrek Rannamad, kellega sai rattaasend ning lihaste balanss üle vaadatud ning nõrgad kohad kaardistatud."