Eile Ungaris Bajas lõppenud HydroGP III etapil tegi klassis F-125 oma sportlaskarjääri edukaima sõidu Marek Peeba. Esimeses stardis sai Peeba hästi minema ning peaaegu sõidu lõpuni püsis EM-i sarja liidri Manuel Zambelli (ITA) kannul. Viimastel ringidel möödus eestlasest Marcin Zielinski (POL), Peeba lõpetas kolmandana. Teises sõidus Peeba enam teistele võimalust ei jätnud - kohe alguses läks veemotosportlane juhtima ja lõpetas võitjana. Kahe sõidu kokkuvõttes esikoht ja etapivõit.

Lisaks Marek Peebale võistlesid klassis F-250 Lembit Aaslav-Kaasik ja klassis F-500 Erko Aabrams. Ajasõitudes olid tulemused head: Aaslav-Kaasik esimene, Peeba teine, Aabrams kuues. Klassi F-250 esimeses sõidus ei õnnestunud Aaslav-Kaasikul start ning ta alustas võistlejaterivi lõpust, kuid sõitis lõpuks välja teise koha. Pühapäeval toimunud F-250 teises sõidus tekkisid Aaslav-Kaasik paadimootoril tehnilised probleemid, sõitja lõpetas viiendana ning tuli kokkuvõttes etapil kolmandale kohale.

F-500 esimeses stardis oli Aabrams üheteistkümnes. Pärast lootustandvat starti purunes sõidu keskel aga ühes silindris kolvirõngas ja Aabrams sõitis lõpuni kolme silindriga, et punkte kirja saada. F-500 teises stardis jätkusid eestlasel tehnilised probleemid ning olles pool sõitu viiendal kohal, katkestas ta sõidu lõpuosas.

Nädalavahetusel toimus Kaunases veemotoklassi T-550 Maailmakarikavõistlused. Eestlasi oli võistlusest osavõtmas kolm. Ajasõitudes tegi neist parima soorituse Art Raudva Tartust.

Esimeses stardis esimesel ringil läks Andriy Lysenko paat ümber ja võistlus katkestati. Kordusstardis juhts teisel ringil sama Eestit esindava Aivar Kommisaariga, ka teine sõit katkestati.

Kuna mõlemad stardid katkestati siis läksid kirja pooled punktid ja olulist rolli mängisid pühapäevased sõidud.

Pühapäeval Raudva teistele võimalust ei jätnud - võitis kindlalt sõidud ja koos sellega maailmakarika. Teisele kohale tuli hea sõiduga noor võidusõitja Matthias Agur Viljandist.

Kolmandale kohale käis tihe rebimine Aivar Kommisaare ja Marcin Mucha (POL) vahel. Kommisaare mootor pärast esimesel päeval toimunud ümberkäiku enam nii hästi ei töötanud ja ta pidi poolakale alla vanduma.

Euroopa MV sarja jääb sõita veel üks etapp, mis toimub Saksamaal Bitterfieldis 8.-11. augustil.


HydroGP III etapi tulemused:

Klass F-500

1. Marian Jung SVK

2. Robert Hencz HUN

3. Attila Havas AUT

Klass F-250

1. Peter Bodor HUN

2. Wayne Turner GBR

3. Lembit Aaslav-Kaasik EST

Klass F-125

1. Marek Peeba EST

2. Marcin Zieliński POL

3. Manuel Zambelli ITA

T-550 maailmakarikavõistluse esinelik:

1. Art Raudva EST

2. Matthias Agur EST

3. Marcin Mucha POL

4. Aivar Kommisaar EST