"Ma olen ise viimase kuu aja jooksul aktiivselt suhelnud umbes 70. EOK liikmesorganisatsiooni või üksikisikuga ja oma ideid tutvustanud alates kevadest. Kui Mait Riisman loodab kõik selle töö ära teha mõne nädalaga, siis ma küll kahtlen, kas see on reaalne. Päevalehes ilmunud loost jäi mulje, et varasemat taustatööd ta teinud pole," arutles Kallas.

"Loomulikult oleks diskussiooni mõttes Riismani lisandumine kandidaatide ringi igati kasulik. See elavdaks huvi presidendivalimiste vastu ja tooks eeldatavalt kaasa rohkem arutelusid ning debatte," lootis Kallas.

Tema enda võimaluste kohta kandideerimiseks vajaliku 15 toetusallkirja kokkusaamises oli Kallas optimistlik. "Olles suhelnud ja saanud otsest tagasisidet, julgen küll arvata, et saan toetusallkirjad kokku. Pakuks tõenäosuseks 95 protsenti. Kes mind toetavad, neid ma veel avaldada ei taha. Paljude spordialaliitude ja spordiühenduste juhatuste koosolekud EOK presidendivalimiste küsimustes seisavad veel ees ning minu kandideerimisavalduse esitamine jääb usutavasti oktoobri teise nädalasse," sõnas Kallas.

EOK Täiskogu valib uue presidendi, kaks asepresidenti ja 14 täitevkomitee liiget 8. novembril.