Eestis võisteldakse kogu välihooaja jooksul rahvusvaheliste reeglite alusel kahes kategoorias: suruõhu- ja vedrupüssid võimsusega kuni 16,3 J ning lisaks ühes rahvuslikus kategoorias HP, kus võistlusrelva võimsuse ülempiir on kuni 27 J. Finaalvõistlused on laskurite kogu aasta tulemuste kokkuvõte. Kategooriate ja klasside võitjad autasustatakse medalite ja karikatega. Nimetatakse uued koondise liikmed ja liikmekandidaadid järgmiseks hooajaks.

ENFTA presidendi Kaidu Jalakase teatel püstitas Tallinna klubi Kiilis 50 märgiga võistlusala, kus märkide keskmiseks kauguseks oli MM-i tasemele vastav 38.2 m.

“Field target laskmine on Eestis tänaseks jõudnud tasemele, kus relvad ja sihikud laskurite paremusjärjestuses enam olulist vahet ei tekita. Üha määravamaks muutub laskuri mentaalne ettevalmistus ja seisund võistluste ajal. Vaatamata koondise liikmete EM-i ja MM-i järgsele suurele väsimusele, toimus ka Eesti meistrivõistluste viimane etapp kindlalt täie koormuse juures,” mainis Jalakas.

Suruõhupüsside kategooria Open klassi võitis kolmandat aastat järjest 501 tabamusega Romi Agar Tallinnast. Absoluutse Eesti Meistri hooaja keskmiseks tabamistasemeks kujunes 77%. Naiste klassis tuli 334 tabamusega võitjaks Kristin Antsmäe Keilast. Juunioride klassis tuli Eesti Meistriks 372 tabamusega Rein Jr Reinu Hiiumaalt.

Vedrupüsside kategoorias võitis Eesti meistritiitli teist aastat järjest tartlane Meelis Kurvits 410 tabamusega, edestades 25 tabamusega sellel aastal naiste klassi Euroopa ja maailmameistriks tulnud Heli Jalakast Tallinnast, kes tuli naiste klassi võitjaks 385 tabamusega. Juunioride klassi parim oli Kristjan Köösel Tallinnast.

Kaidu Jalakas nimetas veel, et ENFTA meistrivõistluste koondtulemuste alusel nimetatakse algavaks hooajaks Eesti koondise uued liikmed ja liikme kandidaadid ning alustatakse ettevalmistusi järgimise aasta augustis Leedus toimuvateks maailma meistrivõistlusteks. „Euroopa föderatsiooni juhatus otsustas, et 2014 EM toimub Hispaanias. Loodame, et suudame õigeaegselt hankida piisava rahastamise, et Eestis toimunud EM-l edukalt esinenud laskurid saaks oma tiitleid kaitsta ka sellel suurvõistlusel Hispaanias,“ märkis Jalakas lootusrikkalt.