Oma kolmes viimases matšis - finaalis, poolfinaalis ja veerandfinaalis alistas Lehis vastased kõik äärmiselt tasavägises võistluses ühe torkega. "Ausalt öeldes tuli nende matšide keskel vahepeal nii suur närv sisse. Mõtlesin, et mida ma teen?!" rääkis üliõnnelik Lehis telefoni teel Bulgaariast. "Aga matši lõpus leidsin enesekindluse jälle üles ja suutsin otsustaval hetkel hästi võistelda."

Katrina Lehisel on varasematelt juunioride MM-idelt juba kaks pronksmedalit võidetud. Seekord läks ta Bulgaariasse lootusega oma viimasel juunioride MM-il kindlasti säravam autasu võita. "Selline lootus oli mul juba väga kaua, aga siia tulles ma kohe nii väga tahtsin seda. Vehklesin selle mõttega, kuigi üritasin matši ajal mitte nii väga mõelda lõpptulemuse peale, vaid keskenduda hetkele... aga lootus oli suur!"

"Kuldmedali võit on ikka väga eriline, igas mõttes," nentis 19-aastane vehkleja.

Eesti on vehklemismaa. Kas mõte, et temalt kui tulevikutegijalt oodatakse praeguste väga kõvade tulemuste jätkamist ja kordamist, teeb Lehise ka kuidagi närviliseks? "Ei, närviliseks küll ei tee! Eks ma tahan ikka olla edaspidigi kõige kõrgemal tasemel. Väga tore, kui on toetajaid. Vehklemine on natuke selline ala, et ühel päeval oled tipus, järgmisel võid aga kohe kaotada," rääkis Lehis, kes järgmisest aastast hakkab võistlema juba täiskasvanute klassis, kus loodab ka 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude pääset püüdma hakata.

Finaalis alistas Lehis ungarlanna Reka Bohuse otsustava torkega 15:14. Poolfinaalis võitis ta lisaajal 12:11 itaallannat Roberta Marzanit.

Veerandfinaalis alistas Lehis USA esindaja Amanda Sirico 12:11 ja jõudis juba kolmandat aastat järjest juunioride MMil nelja parema hulka.

32 parema hulgas alistas Lehis kindlalt 15:4 ukrainlanna Julia Svystili ja kaheksandikfinaalis ungarlanna Adrienn Felkeri 7:5. Kohtumises Felkeri vastu suutis Lehis teise kolmandiku alguses matši 3:0 juhtima minna ning seejärel edu matši lõpuni hoida. Felker suutis küll vahet vähendada minimaalseks 5:6, kuid 2 sekundit enne matši lõppu tegi torke Lehis ning sellega kadus ka ungarlanna lootus kohtumist viigistada.