A-alagrupist on finaalturniiri pääsu kindlustanud seni vait võite tunnistav Brasiilia, kes reedel ja laupäeval oli kahel korral 3:0 parem Kanadast, teatas Eesti Võrkpalliliit.

Ilusaid esitlusi Maailmaliigas jätkavad ka põhjanaabrid soomlased, kes viimati alistasid 3:1 ja 3:2 Korea.

Kõige võrdsemalt on seni kulgenud mängud B-alagrupis, kus kaheksa võiduga juhib USA. Möödunud nädalavahetusel itaallastega 1:1 viiki mänginud Prantsusmaa on kogunud kuus võitu, millega edasipääsulootused on veel säilinud.

C-alagrupi kindla liidrina jätkab Venemaa, kes nädalavahetusel alistas 3:0 ja 3:0 Kuuba ning on üheksa võidu kõrval kaotanud vaid ühe mängu. Venemaa on juba praeguseks taganud alagrupi võidu ja pääsu finaalturniirile. Teist positsiooni hoiab alagrupis kuue võiduga Serbia, kes kahel korral mängis 3:0 üle võiduta jätkava Egiptuse koondise.

D-alagrupis läksid möödunud nädalavahetusel vastamisi seni vaid võite tunnistanud Poola ja Bulgaaria, mõlemas mängust väljus resultaadiga 3:1 võitjana Poola. Kuna Poola pääseb sõltumata tulemustest korraldajana 11.-15. juulil Poolas Katowices toimuvale finaalturniirile, pääseb sellest alagrupist kuue parema hulka ka Bulgaaria.

Lisaks korraldajamaale ja nelja alagrupi võitjale saab õiguse finaalturniiril osalemiseks veel üks FIVB poolt määratud riik.