Martin Plaseri juhendamisel arendas koondis maadlustreeningute toel oma üldfüüsilist vormi. “Maadlus annab ragbimeestele oskuse vältida võitluses vastasega vigastusi - põhimõtteliselt on ju nii, et kui anda kahele maadlejale kätte ragbipall, siis nagu olekski ragbimäng juba alanud,” selgitab Plaser.

“Olen näinud kindlasti meeste treenituses ja oskustes edasiminekut. Juba alates esimestest treeningutest on olnud selge siht ja eesmärk, mille nimel treenime, slime ees – valmistada koondis ette karikamängudeks. Hinnangu sellele, kuidas treeningud maadlusmatil ragbimängule kaasa aitasid, saame anda alles pärast mänge. Arvestades suurt osalejate hulka treeningutes, mis kujutasid endast pooleteisttunnist rasket maadluselementidega üldfüüsilist, julgen eeldada, et koondisemeestele trenn meeldis ning nad nägid selles kasu,” lisas Plaser.

Eesti koondise kapten Kullar Veersalu hinnangul on maadlustreeningutest olnud palju kasu, kasvõi seetõttu, et see annab veel ühe võimaluse kogu koondisel koos oma vormi timmida. “Harjutustest, mida maadlusmatil tegime on väljakul kahtlemata kasu. Usun, et trennides omandatud võtted ja üldfüüsiline vorm tõestavad iseeennast ka väljakul vastastega silmitsi minnes,” kinnitab Veersalu.

Ragbikoondise peatreener Tim Shepardi sõnul on kõik mängijad pühendunud ning töötavad jõuliselt selleks, et täiendada oma mänguoskust ning tutvustada spordiala ka Eestis laiemalt.

“Oleme kõik amatöörid – kolm korda nädalas peame leidma töö, pere ja muude asjade kõrvalt aja, et treenida ning peagi ka Eestit esindada. Eestlased rahvana on tugeva ja sobiliku füüsisega ragbimängimiseks ning arvestades treenitust ja seda kui jäägitult on Eesti koondise mehed Rahvaste Karikamänguks valmistunud, siis minul on usku, et me suudame endaga võrdseid meeskondi võita ning pääseda tugevamasse divisjoni,” ütles Shepard.

Eesti Ragbiliidu president Ragnar Toompere hinnangul on Martin Plaser loonud meeskonnale turvalise ja “pehme” keskkonna, kus harjutada mees-mehe vastu mängu. “Tuleb aru saada sellest, et ragbi on kontaktsport, kus mehed jooksevad omavahel kokku. Martin Plaser ongi andnud meile kasutada oma maadlushalli, kus me saame harjutada väiksema vigastuste ohuga läbi need võtted ja mängusituatsioonid, mis hakkavad ka päris väljakul juhtuma. Lisaks sellele on Plaseri juhendamisel saanud mehed rohkem aimu maadlusvõtetest ning nende turvalisest kasutamisest väljakul,” lisas Toompere.

Euroopa Rahvaste Karika 3. divisjoni võistlus ragbis toimub 18.-21. mail Tallinnas Kalevi staadionil. Eesti mängib esimese mängu 18. mail kell 17.30 Montenegro koondisega. Kõiki Eesti mänge kannab üle Tallinna TV ning Delfi TV.