Eile õhtupoolikul avalikustas rahvusvaheline tõstmisliit seitsmeteistkümne MM-il positiivse dopinguproovi andnud tõstja nime. Maailmarekordiga oma esimese MM-kulla võitnud Lovtšev oli üks neist, kuid nagu Venemaa spordiminister Vitali Mutko intervjuus TASS-ile ütles, oli Lovtšev saanud ipamorelini (kasvuhormoon) kasutamiseks rahvusvaheliselt alaliidult eriloa.

"Lovtševi eest püüame me veel võidelda, sest verenäinud olid tal normis. Peame välja selgitama, mis positiivse dopinguproovi tingis. Preparaat, mida Lovtšev põlve külgsidemete raviks kasutas, oli deklareeritud, vaid kontsentratsioon võis olla vale," sõnas Mutko.

"Toetame Lovtševit senikaua, kuni sanktsioone pole veel rakendatud - me usume temasse. Ma kordan, preparaat, millega Lovtšev vahele jäi, oli deklareeritud ning selle kasutamiseks oli väljastatud talle eriluba. Põhjuse väljaselgitamiseks peab toimuma uurimine, samuti tuleb põhjalikult analüüsida B-proovi. Kuni selle hetkeni pole kellelgi õigust midagi väita. Peame ootama distsiplinaarkomisjoni otsust. Aga praegu tahavad kõik teda süüdi mõista juba enne lõpliku otsuse väljakuulutamist," lisas spordiminister.

Kui Lovtševi B-proov osutub samuti positiivseks, teenib MM-il kokkuvõttes hõbemedali ning tõukamises kulla Mart Seim.