Lõuna-Aafrika koondise jaoks oli see kolmandaks korraks tõusta maailma parimaks. Eelmised tiitlid pärinesid vastavalt 1995. ja 2007. aastast. Kolm trofeed on suutnud võita veel ka Uus-Meremaa.

Lõuna-Aafrika Vabariigi seekordne koondis läheb ajalukku, kuna esimest korda tüüris neid maailmameistriks mustanahaline kapten. Siyamthanda Kolisi (tema nimi tähendab kohalikus keeles Me Armastame Teda) on kodumaal sangar juba varasemast ning mehe sõnul aitab seekordne MM-tiitel lõhestunud riiki ühendada. Kolisi roll on ülimalt oluline, kuna aparteheidi ajal oli Lõuna-Aafrika Vabariigi ragbikoondis justkui rassilise eraldatuse sümboliks.

Port Elizabethi vaesest eeslinnast Zwidest pärit Kolisi tunnistas, et Lõuna-Aafrika Vabariigi ragbikoondise kapteniks tõusmine oli esialgu niivõrd suur koorem, et ta ei suutnud sellega kohaneda.

Lõuna-Aafrika Vabariik võitis viimati MM-tiitli 2007. aastal. Kolisi mäletab, et ta vaatas toonast finaali kodukandi baaris, kuna tema perekonnal ei olnud raha televiisori ostmiseks.
Siyamthanda Kolisi.

Teismelisena nii ema, vanaema ja tädi kaotanud ning õdedest-vendadest eraldatud Kolisi on kodumaal suur staar alates 2013. aastast. Muuhulgas sai temast Audi brändisaadik. Kuna noormees ei olnud kunagi varasemalt autoga sõitnud, siis maksis Audi kinni ka mehe autokooli õpingud.

Samal aastal otsis ta üles ka õed ja vennad, kes olid viimased viis aastat veetnud erinevates lastekodudes. Koos abikaasa Racheliga sai temast 18-aastase Liyema ja 10-aastase Liphelo ametlik eestkostja.

„Lõuna-aafriklaste elud on vägagi erinevad. Ka koondise mängijate taust on väga erinev. Oleme siin aga esindamas koondist ning viime ellu peatreener Rassie Erasmuse plaane. Meie eesmärk ongi MM-tiitel. Meie koondises on erinevast rassist mängijaid ja see ongi meie tugevus. Tahamegi tõstada, et suudame koos suuri asju saavutada,“ teatas Kolisi finaali eel. „Saame kodumaalt tohutult suurt tuge. President rääkis meist isegi parlamendis. Ta palus kõikidel kanda Springboki (Lõuna-Aafrika Vabariigi koondise hüüdnimi) mängusärke.“

Pronksi viib seekordselt MM-ilt koju Uus-Meremaa, kes alistas 40:17 Walesi.