Kõiki nimetatud riike ühendav organisatsioon SANZAAR ütles pressiteates, et valitsevad maailmameistrid võtsid end turniirilt maha ning võistlused peetakse vaid kolme riigi vahel. LAV põhjendas eemalejäämist murega oma mängijate heaolu ja reisipiirangutest tingitud komplikatsioonide üle.

LAV-i koondis pidi Austraaliasse saabuma sel nädalavahetusel, et olla kaks nädalat enne 7. novembril Brisbane'is Argentina vastu peetavat kohtumist karantiinis. Kolmapäeval andis SANZAAR LAV-ile 48 tundi aega oma turniiril osalemine kinnitada. Lugupidamisest SANZAAR-i ja Austraalia ragbiliidu vastu ei lükatud enam otsustamist edasi.

Lõuna-Aafrika Vabariik peab oma järgmise rahvusvahelise kohtumise alles 2021. aasta juulis, kuid Johannesburgis võõrustakse Briti ja Iiri ühendvõistkonda British and Irish Lions. Viimane matš oli neil 2019. aasta novembris, kui Jaapanis toimunud MM-i finaalis alistati Inglismaa.

Lõuna-Aafrika Vabariik on The Rugby Championshipi tiitlikaitsja.

Ragbiturniiri komplikatsioonid on hoiatavaks näiteks ka maailma tenniseorganisatsioonidele, kes loodavad jaanuaris Austraalias pidada hooaja esimesi ATP ja WTA turniire ning suure slämmi turniiri Australian Open.