Naiskonna suurim täht on paljukordne maailmameister ja olümpiamedalite omanik Jeannie Longo, kirjutab rattaprofid.wordpress.com

Hetkel paikneb tiim UCI reitingutabelis 21. kohal.

Laurale esialgu suuri nõudmisi ei esitatud. “Mulle anti suur valikuvabadus järgmise aasta võistluste suhtes,” rääkis Laura rattaproffide blogile. “Kuna olen noor, siis ei oodata minult midagi suurt.”

Esimese stardi nö. stažööristaatuses teeb Lepasalu juba järgmisel nädalal algaval Tour Cycliste Féminin International Ardeche`il. Lepasalule saab see olema olema elus esimene nii raske raskusastmega velotuur mägedes. 9.-13. septembrini toimuva velotuuri kogupikkus on 559 km.

“Sõidan nii, kuis jaksan — pole miskit survet, et pean vett vedama hakkama või midagi sellist,” ütles 22-aastane rattapiiga.

Kui sel aastal sõitis Lepasalu peamiselt Prantsusmaa karikaetappidel, siis järgmisel aastal osaleb ta rahvusvahelisematel võistlustel. “Järgmisel aastal võetakse kevadel rahulikult, suuremad tuurid on Kanada turneest alates maikuust,” selgitas Lepasalu.

Kindlasti avaneb tal võimalus MK-etappidel rinda pista ka teise Eesti naisprofi Grete Treieriga.

Mõlemad Eesti naisprofid on kasvanud välja Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, kus nende treeneriks on Erika Salumäe esimene treener Jüri Kalmus.