Sel aastal võimsalt kümnendat sünnipäeva tähistav Simpel Session on suutnud kasvada väikesest Tartu võistlusest ekstreemspordimaailmas omamoodi kultussündmuseks.

Aastate jooksul on see talvisesse Tallinnasse kohale toonud sadu maailma ekstreemspordi tippvõistluste (X-Games, Dew Tour) poodiuminimesid, tõmmates sellega spordiringkondades ja noorte seas üle maailma Eestile väga palju tähelepanu.

Selleaastase sünnipäevavõistluse erakordselt nimekas võistlejate plejaad kergitab Simpel Sessioni ka sel korral taas globaalses spordikalendris üheks tähtsündmuseks. "Kuigi osalejate taseme poolest oleme suutnud ennast igal korral üha ületada, võib selleaastase line-up'i kohta julgelt öelda, et tulemas on võistluse ajaloo tihedaim rebimine ning seda väga kõrgel tasemel nii rulas kui BMX-is," rääkis võistluse peakorraldaja Mario Kalmre.

Ta lisas, et selleaastase võistluspargi disain on taas kekendunud nn tänavasõidule ehk andes just street-stiili harrastajatele võistluskavade esitamiseks ohtralt kombinatsioonivõimalusi, arvestades nii rula- kui BMX-sõidu nüansse.

Simpel Sessioni 10. sünnipäevale on BMX-distsipliinis vormi näitama tulemas peaaegu täiskoosseisus VANSi, Nike6.0, Etnies ja Red Bulli rahvusvahelised, ennast maailma tippvõistlustel tugevalt tõestanud trikiratturite profitiimid. Favoriitidena asuvad kohtunike ette näiteks USA juhtivad BMX-sportlased ning korduvad Simpel Sessioni võistlejad Rob Darden, Mark Webb, Aaron Ross, Nathan Williams ja Corey Martinez. Taas on Tallinna väisamas ka ameeriklastest Simpel Sessioni kahekordne tšempion Garrett Reynolds ning kolmekordne hõbe Gary Young.

Simpel Session 10 ruladistsipliinis, mis on sel aastal hüppeliselt taset tõstnud, asuvad omavahel mõõtu võtma 2009. aasta edukaim noor rulataja ja Simpel Sessioni võitja - 15-aastane belglane Axel Cruysberghs. Lisaks tippvõistlejad USAst ja Brasiiliast - Austen Seaholm, Adam Dyet, Carlos de Andrade, Fabrizio Santos, Rodolfo Ramos ja Kurtis Colamonico. Teiste rulatajate seas väisab esmakordselt Tallinna ka 20-aastane USA rulaäss ja tuhandete ameerika teismeliste iidol Ryan Sheckler, kes on üle maailma tuntud eelkõige MTV tõsielusarja „Ryani elu" (Life of Ryan) poolest, küll keda võib aga pidada ka üheks kõigi aegade edukaimaks võistlusrulatajaks.

Kokku toob Simpel Session 10 Tallinnasse umbes 180 tippratturit -ja rulatajat 30 riigist. Peale Euroopa ja USA parimate võistlejate saab näha ka rattureid-rulatajaid Mehhikost, Brasiiliast, Taist ning Jaapanist, lisaks Eesti ja lähiriikide parimad. Eestist asuvad võistlustulle kümmekond suvisel Baltimaade kvalifikatsioonivõistlusel parimate sekka tulnud trikiratturit, samapalju eestlasi asub Simpel Sessionil mõõtu võtma maailma esiruladega.

Simpel Session 10 festival algab reedel,5. veebruaril treeningpäevaga. Laupäev on kvalifikatsioonide päralt ning võistlus kulmineerub pühapäeval, 7. veebruaril toimuva finaaliga.