“Kolm aastat tagasi EOK presidendi Neinar Seli poolt algatatud projekt “Märka järgnevat põlvkonda” koondab tõelisi noori talente, kes just kooli lõpetanuna kõige enam toetust vajavad,” sõnas kehakultuuri ja spordi sihtkapitali esimees Priit Ilver. “Kuid nende juhendajad on seni jäänud materiaalse tähelepanuta. Ometi on just treener noore sportlase üks olulisemaid tugisambaid. Just seetõttu otsustasime kultuurkapitalis algatada premeerimise ka treeneritele," lisas Ilver.

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli tõi esile, et kolme aasta jooksul on EOK „Märka järgnevat põlvkonda“ projekti kaudu toetanud 62 sportlase ettevalmistust ning kaasatud on nii olümpia- kui ka mitteolümpiaalad, samuti pallimänguvõistkonnad. Lisaks ütles Seli: „Eesti spordi noori talente on projekti senise perioodi jooksul toetatud kokku summas 171 000 eurot. Mul on siiralt hea meel, et ka Kultuurkapital peab Eesti spordi järelkasvu temaatikat oluliseks ja leiab võimalusi toetada meie tulevaste kangelaste lähimaid abilisi ehk nende treenereid. Treenerite märkamine ja nende tegevuse tunnustamine on oluliseks osaks Eesti tippspordi edasise arengu ja järjepidevuse tagamisele.“

EOK järelkasvuprojekti tänavusse põhikoosseisu valiti aastatel 1992-1995 sündinud sportlased, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel. 2000-eurosed stipendiumid anti välja järgnevalt: kaheksa suveolümpiaaladel, viis taliolümpiaaladel, viis mitteolümpiaaladel, kahele noorele talendile ning kolmele Estiko stipendiaadile. 1000-eurosed stipendiumid antakse kahele väga noorele talendile ja kuuele pallimängualade sportlasele ning üks 4000-eurone stipendium pallimängude võistkonnale. Samuti antakse välja Eesti Rahva stipendium, mille saaja otsustas Aasta spordihetke konkursi võitnud spordialaliit, seekord Eesti Kergejõustikuliit.